Класичний соус ткемалі з сливи – 9 рецептів на зиму з фото покроково
Покроковий рецепт приготування ткемалі з синіх слив
Для цього соусу ідеально підійдуть недозрілі плоди будь-якого сорту синіх слив. В якості додаткових спецій рекомендується використовувати прованські трави.
Інгредієнти:
Сині сливи – 1,5 кг.
Часник – 2 голівки.
Цукор – 5 ст. л.
Сіль – 2 ст. л.
Гіркий перець – 2 стручка.
Паприка – 2 ч. л.
Прованські трави – 1 ст. л.
Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Плоди розділити на половинки і вийняти кісточки. Добре помити сливи і залити склянкою води. Варити на невеликій потужності плити близько 15 хвилин. За цей час стане рухомий шкірка. Її можна зняти за допомогою лопатки, виделки і т. д. Можна і залишити оболонку. Остиглі сливи змолоти в блендері.
Часникові зубчики і очищений від насіння гіркий перець з’єднати з пюре із слив і ще раз все пропустити через ножі агрегату.
Сіль і цукор висипати в суміш, розмішати і поставити соус варитися. На цьому етапі йому достатньо 10-15 хвилин.
Паприку і прованські трави додати до сливового пюре. В якості альтернативи трав можна використовувати сухий базилік, м’яту, орегано і т. д. Розмішати інгредієнти і проварити з ними соус 5 хвилин під кришкою.
Гарячий соус ткемалі розподілити по чистим баночках і герметично закрити. Подавати такий соус можна до м’яса, курки або східним коржах.