Класичний соус ткемалі з сливи – 9 рецептів на зиму з фото покроково

Дуже смачне з жовтих слив ткемалі

Ткемалі з жовтих слив виходить дуже смачним — кисло — солодким. Його сонячний колір і пряний смак збагатять найрізноманітніші страви. Особливо підходить ткемалі з жовтих слив до шашлику.

Інгредієнти:

  • Жовті сливи – 2, 5 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Вода – 1 ст.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чилі мелений – 0,5 ч. л.
  • Кінза, м’ята, селера – по 70 р.

Процес приготування:

  • Відібрати сливи хорошої якості, помити їх і відокремити кісточки. Зазвичай в жовтих сливах цей процес дається легко.
  • Залити підготовлені плоди 2 склянками води і поставити на вогонь. Як тільки вариво закипить, зменшити потужність і тримати на плиті близько 20 хвилин. Кілька разів вміст каструлі треба перешкодити. Після закінчення варіння остудити сливи.
  • Часник очистити, з’єднати зі сливами і всі разом пропустити через часникодавку. Вийде густувате пюре жовтого кольору, консистенції жирної сметани.
  • Поставити на вогонь сливово — часникову масу, всипати в неї сіль і цукор, розмішати.
  • Перець чилі відправити слідом. А потім всипати в соус дрібно порубану зелень. Можна подрібнити її в блендері, тоді соус вийде більш однорідним.
  • Після додавання всіх інгредієнтів прокип’ятити соус 5 хвилин і зняти з вогню. З цього моменту він готовий.
  • У банки зі стерильними внутрішніми поверхнями розлити соус і закрити чистими сухими кришками. Поставити в прохолодне місце. Ткемалі подавати в соусниці, можна перед подачею соус посипати свіжою зеленню.
  • Приємного апетиту!