Класичний соус ткемалі з сливи – 9 рецептів на зиму з фото покроково
Дуже смачне з жовтих слив ткемалі
Ткемалі з жовтих слив виходить дуже смачним — кисло — солодким. Його сонячний колір і пряний смак збагатять найрізноманітніші страви. Особливо підходить ткемалі з жовтих слив до шашлику.
Інгредієнти:
Жовті сливи – 2, 5 кг.
Часник – 1 головка.
Вода – 1 ст.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 1 ст. л.
Перець чилі мелений – 0,5 ч. л.
Кінза, м’ята, селера – по 70 р.
Процес приготування:
Відібрати сливи хорошої якості, помити їх і відокремити кісточки. Зазвичай в жовтих сливах цей процес дається легко.
Залити підготовлені плоди 2 склянками води і поставити на вогонь. Як тільки вариво закипить, зменшити потужність і тримати на плиті близько 20 хвилин. Кілька разів вміст каструлі треба перешкодити. Після закінчення варіння остудити сливи.
Часник очистити, з’єднати зі сливами і всі разом пропустити через часникодавку. Вийде густувате пюре жовтого кольору, консистенції жирної сметани.
Поставити на вогонь сливово — часникову масу, всипати в неї сіль і цукор, розмішати.
Перець чилі відправити слідом. А потім всипати в соус дрібно порубану зелень. Можна подрібнити її в блендері, тоді соус вийде більш однорідним.
Після додавання всіх інгредієнтів прокип’ятити соус 5 хвилин і зняти з вогню. З цього моменту він готовий.
У банки зі стерильними внутрішніми поверхнями розлити соус і закрити чистими сухими кришками. Поставити в прохолодне місце. Ткемалі подавати в соусниці, можна перед подачею соус посипати свіжою зеленню.