Класичний соус ткемалі з сливи – 9 рецептів на зиму з фото покроково

Простий і смачний рецепт ткемалі з додаванням яблук

Сливи і яблука краще брати кислуватих сортів. Спеції використовувати на свій смак, але з цим дуетом краще всього поєднуються кориця, гвоздика, імбир.

Інгредієнти:

  • Сливи — 3,5 кг.
  • Яблука – 1,5 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Кориця – 1 р.
  • Гвоздика – 0,5 р.
  • Імбир – 5 р.

Процес приготування:

  • З слив, в яких витягнуті кісточки, зварити пюре. Для цього розділені на частини плоди залити склянкою-двома води і варити до сильного розм’якшення злив.
  • Окремо зварити таким же чином яблука, спочатку очистивши їх від шкірки і серцевини. Варка кожного плоду може зайняти близько 20 хвилин.
  • Після з’єднати два види пюре і пропустити через блендер або протерти через сито. Всипати цукор. Не лякайтеся великої кількості цукру, він потрібен для в’язкості маси. Якщо ви використовуєте досить кислі плоди, цукор не зробить соус надто солодким. Варити пюре з цукром 5-7 хвилин після закипання.
  • Мелені спеції всипати в пюре, змішати їх з плодової масою і потримати на вогні ще 5-7 хвилин. Спробувати страву на смак. Допускається додати в соус трохи яблучного оцту, якщо він здався вам солодким. За смаком можна підсолити і ткемалі.
  • Розлити гарячий соус в тару, попередньо простерилизованную, закрити кришками. Зберігати його можна в холодильнику або льосі, подавати до м’яса, макаронів або просто як намазки на білий хліб.
  • Приємного апетиту!