Класичний лагман – 10 покрокових рецептів з фото

Лагман з редькою і локшиною домашнього приготування

 

Лагман з редькою дайкон з локшиною домашнього приготування – це традиційний лагман для кухні Узбекистану. Біла або рожева редька дайкон, на відміну від нашої круглої чорної редьки, є відносно солодким коренеплодом, де присутній лише дуже легка гірчинка.

Інгредієнти:

  • Яловичина або свинина – 400 гр.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Дайкон – 1 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Зелень свіжа (кріп, кінза, петрушка) – за смаком.
  • Спеції (зіра, коріандр, паприка, мелений перець) – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Локшина – 300-400 гр.
  • Вода кип’ячена – за необхідності.

Процес приготування:

  • Всі овочі вимийте, почистіть і наріжте: цибуля, томати, редьку, болгарський перець – кубиками, моркву можна натерти на тертці, а часник порубати ножем.
  • Вимийте і наріжте порційними шматочками м’ясо (це може бути також баранина, козлятина або курятина).
  • На розігрітому маслі обсмажте м’ясні шматочки, поки вони не покриються легкої скоринкою.
  • До м’яса додайте цибулю, сіль і спеції, а потім швидко обсмажте лук подзолотился.
  • Додайте моркву, редьку і болгарський перець і обсмажте все разом, помішуючи, близько 7-10 хвилин на невеликому вогні.
  • Додайте часник і помідори, трохи обсмажте все разом.
  • Далі додайте гарячої води стільки, щоб вона дійшла до верху овочів, і тушкуйте під кришкою до готовності на повільному вогні. Час від часу помішуйте, а також додати ще приправи і сіль, якщо необхідно.
  • Поки соус з м’ясом гаситься, відваріть локшину в солоній воді і відцідити її.
  • В гарячий готовий соус додайте рубану зелень, а потім накрийте казан кришкою (або іншу ємність, в якій ви готували лагман) і дайте йому постояти 5-10 хвилин.
  • Далі гарячу локшину розкладіть по глибоких тарілках, полити соусом з м’ясом і їжте лагман з великою насолодою!
  • Приємного апетиту!