Лагман з редькою і локшиною домашнього приготування
Лагман з редькою дайкон з локшиною домашнього приготування – це традиційний лагман для кухні Узбекистану. Біла або рожева редька дайкон, на відміну від нашої круглої чорної редьки, є відносно солодким коренеплодом, де присутній лише дуже легка гірчинка.
Інгредієнти:
Яловичина або свинина – 400 гр.
Цибуля – 2-3 шт.
Морква – 2 шт.
Перець болгарський – 2 шт.
Дайкон – 1 шт.
Помідори – 2-3 шт.
Часник – за смаком.
Олія – для смаження.
Зелень свіжа (кріп, кінза, петрушка) – за смаком.
Спеції (зіра, коріандр, паприка, мелений перець) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Локшина – 300-400 гр.
Вода кип’ячена – за необхідності.
Процес приготування:
Всі овочі вимийте, почистіть і наріжте: цибуля, томати, редьку, болгарський перець – кубиками, моркву можна натерти на тертці, а часник порубати ножем.
Вимийте і наріжте порційними шматочками м’ясо (це може бути також баранина, козлятина або курятина).
На розігрітому маслі обсмажте м’ясні шматочки, поки вони не покриються легкої скоринкою.
До м’яса додайте цибулю, сіль і спеції, а потім швидко обсмажте лук подзолотился.
Додайте моркву, редьку і болгарський перець і обсмажте все разом, помішуючи, близько 7-10 хвилин на невеликому вогні.
Додайте часник і помідори, трохи обсмажте все разом.
Далі додайте гарячої води стільки, щоб вона дійшла до верху овочів, і тушкуйте під кришкою до готовності на повільному вогні. Час від часу помішуйте, а також додати ще приправи і сіль, якщо необхідно.
Поки соус з м’ясом гаситься, відваріть локшину в солоній воді і відцідити її.
В гарячий готовий соус додайте рубану зелень, а потім накрийте казан кришкою (або іншу ємність, в якій ви готували лагман) і дайте йому постояти 5-10 хвилин.
Далі гарячу локшину розкладіть по глибоких тарілках, полити соусом з м’ясом і їжте лагман з великою насолодою!