Наваристий, дуже ситний і калорійний лагман можна приготувати з свинини з локшиною. Набір спецій для лагмана використовуйте класичний (зіра, коріандр, чорний мелений перець, паприка, перець чилі) якщо знайдете у продажу, додайте і сичуанський перець, дуже своєрідний смак він нагадує гвоздику і додається в блюдо незадовго до готовності, щоб не втратив свій аромат. Також можна купити вже готовий набір спецій для лагмана, підійде і набір спецій для плову.
Інгредієнти:
Нежирна свинина – 0,6-0,8 кг.
Перець болгарський – 2 шт.
Картопля – 4-5 шт.
Помідори – 3-4 шт.
Морква – 2 шт.
Цибуля – 3-4 шт.
Сіль – за смаком.
Перець чилі – за смаком.
Часник – 1 головка.
Приправа для лагмана – 1-2 ст. л.
Зелень кінзи або петрушки – за смаком.
Олія – для смаження.
Процес приготування:
Почніть приготування страви з того, що вимийте, очистіть і наріжте всі овочі кубиками, цибулю – півкільцями, а моркву – кружальцями. Припустимо варіант нарізки овочів, крім цибулі, соломкою. Морква беріть велику, що її в лагман традиційно додається багато.
Далі свинину наріжте кубиками, а потім опустіть її першою в казан з нагрітою олією і обсмажте, помішуючи з усіх боків, щоб м’ясо схопилося скоринкою.
Коли з’явиться скориночка, додайте до м’яса цибулю і моркву, розмішайте і обсмажте все разом.
Далі додайте болгарський перець, томати, трохи окропу, солі та спецій за смаком. Тушкуйте страву 3-5 хвилин.
Потім додайте нарізану картоплю і долийте стільки окропу, щоб він покрив собою все до самого верху. Тушкуйте лагман до готовності, поки картопля і м’ясо не стануть м’якими.
Відваріть в цей час в окремій ємності локшину.
У готовий лагман додайте нарізану зелень і часник за смаком, дайте йому настоятися під кришкою 10 хвилин, щоб дійшов до смаку.
В піали викладайте локшину, поливайте її зверху густим соусом з м’ясом і овочами. Їжте лагман гарячим.