Класичний лагман – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт лагмана зі свинини з локшиною

Наваристий, дуже ситний і калорійний лагман можна приготувати з свинини з локшиною. Набір спецій для лагмана використовуйте класичний (зіра, коріандр, чорний мелений перець, паприка, перець чилі) якщо знайдете у продажу, додайте і сичуанський перець, дуже своєрідний смак він нагадує гвоздику і додається в блюдо незадовго до готовності, щоб не втратив свій аромат. Також можна купити вже готовий набір спецій для лагмана, підійде і набір спецій для плову.

Інгредієнти:

  • Нежирна свинина – 0,6-0,8 кг.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Часник – 1 головка.
  • Приправа для лагмана – 1-2 ст. л.
  • Зелень кінзи або петрушки – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

  • Почніть приготування страви з того, що вимийте, очистіть і наріжте всі овочі кубиками, цибулю – півкільцями, а моркву – кружальцями. Припустимо варіант нарізки овочів, крім цибулі, соломкою. Морква беріть велику, що її в лагман традиційно додається багато.
  • Далі свинину наріжте кубиками, а потім опустіть її першою в казан з нагрітою олією і обсмажте, помішуючи з усіх боків, щоб м’ясо схопилося скоринкою.
  • Коли з’явиться скориночка, додайте до м’яса цибулю і моркву, розмішайте і обсмажте все разом.
  • Далі додайте болгарський перець, томати, трохи окропу, солі та спецій за смаком. Тушкуйте страву 3-5 хвилин.
  • Потім додайте нарізану картоплю і долийте стільки окропу, щоб він покрив собою все до самого верху. Тушкуйте лагман до готовності, поки картопля і м’ясо не стануть м’якими.
  • Відваріть в цей час в окремій ємності локшину.
  • У готовий лагман додайте нарізану зелень і часник за смаком, дайте йому настоятися під кришкою 10 хвилин, щоб дійшов до смаку.
  • В піали викладайте локшину, поливайте її зверху густим соусом з м’ясом і овочами. Їжте лагман гарячим.
  • Приємного апетиту!