Лагман з картоплею виходить дуже ситним. Ця страва може стати вашим улюбленим, якщо ви навчитеся його готувати з домашньою локшиною. Тим більше, це зовсім не так складно, як здається. Отже, приступимо!
Інгредієнти:
Для локшини:
Борошно – 200 гр.
Яйця – 2 шт.
Сіль – 0,5 ч. л.
Для підливи:
М’ясо без кісток – 600 гр.
Морква – 1-2 шт.
Цибуля – 2 шт.
Редька – 1 шт.
Помідори – 2 шт. (або томатна паста).
Болгарський перець – 2 шт.
Гострий червоний перець – 1 шт.
Картопля – 4 шт.
Олія – для смаження.
Часник – за смаком.
Спеції (коріандр, хмелі-сунелі, перець чорний мелений паприка) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Зелень – за смаком.
Процес приготування:
На сковороді або в глибокому казані обсмажте шматками м’ясо, нарізане на порційні шматки.
Овочі наріжте заздалегідь: соломкою або кубиками моркву і редьку, а також перець. Цибулю нарізають півкільцями, а часник рубається ножем. Наріжте часточками томати, картоплю – кубиками побільше.
Додайте овочі в казан для обсмажування з м’ясом в такій послідовності: цибуля, морква, перець, редьку і томати (або томатну пасту).
Потім додайте картоплю.
Коли вміст казана, обсмажиться, підсолити все за смаком і приправте спеціями.
Залийте все окропом, щоб вода покрила овочі. Якщо потрібно, додайте ще солі.
Тушкуйте овочі з м’ясом до готовності під кришкою на повільному вогні.
Коли все буде готово, за бажанням додайте в блюдо дрібно порубаний часник і накрийте кришкою, щоб воно настоялося і трохи охололо.
Приготуйте локшину. Висипте В миску борошно, сіль, додайте яйця і замісити круте тісто. Якщо потрібно, додайте трохи холодної води (не більше 50 мл), щоб тісто стало м’якше.
Скачайте тісто в кулю, накрийте його плівкою і дайте полежати 30 хвилин.
Далі розкачайте тісто в дуже тонкий млинець (можна розгортати в декілька тонких шарів, так буде простіше). Блін скрутіть трубочкою, а потім наріжте поперек на смужки – це і є локшина.
Локшину опускайте в підсолений окріп і варіть не більше 3-4 хвилин.
Для подачі до столу локшину викладіть в глибокі тарілки, а зверху залийте підливою з м’ясом і овочами. За бажанням присипте рубаною свіжої кінзою або петрушкою.