Вся родзинка цього лагмана полягає в домашньої локшини, яка не розварюється і не злипається, а залишається щільною. Крім того, важливий і смак м’ясного соусу, він повністю залежить від спецій і тих овочів, які ви додасте туди. Найчастіше в Азії готують лагман з баклажаном.
Інгредієнти:
Баранина – 500 гр.
Баклажан – 3 шт.
Картопля – 4 шт.
Помідор – 3-4 шт.
Болгарський перець – 2-3 шт.
Цибуля – 2-3 шт.
Морква – 2 шт.
Часник – за смаком.
Томатна паста – 2 ст. л.
Соняшникова олія 2 ст. л.
Сіль, спеції – за смаком.
Для локшини:
Яйця – 2 шт.
Борошно – 1 ст.
Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Замісити тісто для локшини з яєць, борошна і солі.
Залиште тісто, скатанное в кулю, під рушником або харчовою плівкою на 30-40 хвилин.
Потім розкотіть тісто в тонкий пласт, скрутіть рулетом і наріжте на тонку соломку. Так вийде локшина.
Нарізану локшину потрібно викласти на обробну дошку або на паперовий рушник, обтрусити від зайвої муки і дати їй трохи підсохнути.
Далі зробіть соус з м’яса і овочів. М’ясо наріжте на порції, потім обсмажте в розпеченому маслі до легкої скоринки з усіх боків. Готуйте страву у великій глибокій сковороді або в казані.
Обсмажене м’ясо посоліть, і приправте спеціями.
До м’яса додайте рубаний часник і цибулю, нарізану кубиками або тонкою соломкою.
Краще всього заздалегідь нарізати інші овочі, щоб потім встигати викладати їх в казан. Моркву і болгарський перець наріжте тонкою соломкою, як це прийнято в Азії.
Додайте спочатку моркву, а через 5-7 хвилин і перець. Поки овочі з м’ясом смажаться на сильному вогні, їх потрібно помішувати, а то пригорять!
З ошпарених окропом помідорів зніміть шкірку і наріжте дрібно, додайте в казан. Підсмажте і їх, щоб пустили сік з іншими овочами.
В останню чергу введіть томатну пасту і долийте гарячу воду, щоб вона покрила овочі.
Тушкуйте страву на повільному вогні не більше 10 хвилин.
Далі баклажани, які потрібно було також заздалегідь порізати на кубики і дати їм постояти, присипавши сіллю, щоб випустили гіркий сік, промийте водою і додайте в казан.
Якщо ви хочете додати лагман картопля, тоді і додайте його, нарізавши на кубики.
Тушкуйте все разом до повної готовності картоплі і м’яса.
За цей час домашню локшину відваріть в гарячій, злегка солоній воді.
Готовий соус присипають будь рубаною зеленню, а потім викладають в глибокі тарілки, де вже є домашня локшина, отцеженная від рідини.
Їжте лагман гарячим. За бажанням зверху лагман можна присипати і свіжим часником, так як його смак страви вже майже вивітрився за час приготування.