Класичний лагман – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт класичного лагмана з баклажаном

 

Вся родзинка цього лагмана полягає в домашньої локшини, яка не розварюється і не злипається, а залишається щільною. Крім того, важливий і смак м’ясного соусу, він повністю залежить від спецій і тих овочів, які ви додасте туди. Найчастіше в Азії готують лагман з баклажаном.

Інгредієнти:

  • Баранина – 500 гр.
  • Баклажан – 3 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Помідор – 3-4 шт.
  • Болгарський перець – 2-3 шт.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Соняшникова олія 2 ст. л.
  • Сіль, спеції – за смаком.

Для локшини:

  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • Замісити тісто для локшини з яєць, борошна і солі.
  • Залиште тісто, скатанное в кулю, під рушником або харчовою плівкою на 30-40 хвилин.
  • Потім розкотіть тісто в тонкий пласт, скрутіть рулетом і наріжте на тонку соломку. Так вийде локшина.
  • Нарізану локшину потрібно викласти на обробну дошку або на паперовий рушник, обтрусити від зайвої муки і дати їй трохи підсохнути.
  • Далі зробіть соус з м’яса і овочів. М’ясо наріжте на порції, потім обсмажте в розпеченому маслі до легкої скоринки з усіх боків. Готуйте страву у великій глибокій сковороді або в казані.
  • Обсмажене м’ясо посоліть, і приправте спеціями.
  • До м’яса додайте рубаний часник і цибулю, нарізану кубиками або тонкою соломкою.
  • Краще всього заздалегідь нарізати інші овочі, щоб потім встигати викладати їх в казан. Моркву і болгарський перець наріжте тонкою соломкою, як це прийнято в Азії.
  • Додайте спочатку моркву, а через 5-7 хвилин і перець. Поки овочі з м’ясом смажаться на сильному вогні, їх потрібно помішувати, а то пригорять!
  • З ошпарених окропом помідорів зніміть шкірку і наріжте дрібно, додайте в казан. Підсмажте і їх, щоб пустили сік з іншими овочами.
  • В останню чергу введіть томатну пасту і долийте гарячу воду, щоб вона покрила овочі.
  • Тушкуйте страву на повільному вогні не більше 10 хвилин.
  • Далі баклажани, які потрібно було також заздалегідь порізати на кубики і дати їм постояти, присипавши сіллю, щоб випустили гіркий сік, промийте водою і додайте в казан.
  • Якщо ви хочете додати лагман картопля, тоді і додайте його, нарізавши на кубики.
  • Тушкуйте все разом до повної готовності картоплі і м’яса.
  • За цей час домашню локшину відваріть в гарячій, злегка солоній воді.
  • Готовий соус присипають будь рубаною зеленню, а потім викладають в глибокі тарілки, де вже є домашня локшина, отцеженная від рідини.
  • Їжте лагман гарячим. За бажанням зверху лагман можна присипати і свіжим часником, так як його смак страви вже майже вивітрився за час приготування.
  • Приємного апетиту!