Лагман в мультиварці – це адаптоване під західну кухню страва, що йде корінням у Середню Азію, де готують його найчастіше у великому казані на відкритому повітрі, а локшину витягають руками за спеціальним рецептом. Але ж нам ніхто не забороняє використовувати локшину з магазину, а м’ясну підливу зробити більш спрощеним рецептом. І результат буде не гірше!
Інгредієнти:
Свинина – 0,7 кг.
Локшина лагманная – 0,4-0,5 кг.
Приправи для лагмана – за смаком.
Олія – для смаження.
Перець солодкий – 1-2 шт.
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
Морква – 2 шт.
Помідори – 2-3 шт.
Картопля – 3-4 шт.
Часник – за смаком.
Вода – 2 склянки.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Свинину (або інше м’ясо) нарізати невеликими порційними шматками, а потім нагрійте масло рослинне в мультиварці, включивши режим «Смаження». Час обсмажування м’яса – 10-12 хвилин.
Цибулю в цей час очистіть, наріжте півкільцями і додати до м’яса за 5 хвилин до кінця смаження. Смажте, помішуючи, щоб цибуля не пригорів.
Наріжте Кубиками моркву, болгарський перець і картоплю, потім додати все в чашу мультиварки. Свинину і овочі підсолити за смаком.
В останню чергу додайте томати, нарізані кубиками, а також подрібнений часник.
У лагман зі свининою потрібно додати такі спеції, як кмин, перець горошком, мелену паприку і коріандр. За бажанням також використовувати спеції для плову.
В останню чергу додайте гарячу воду, підсолити страву за смаком і тушкуйте лагман в режимі «Гасіння» 1 год.
Коли м’ясо і овочі приготуються, залиште їх настоюватися під кришкою, а самі в цей час відваріть локшину в солоній воді до готовності і відцідіть.
Подавайте лагман, виклавши на гарячу локшину овочі і м’ясо в соусі.