Класичний лагман – 10 покрокових рецептів з фото

Класичний рецепт готування лагмана в мультиварці

Лагман в мультиварці – це адаптоване під західну кухню страва, що йде корінням у Середню Азію, де готують його найчастіше у великому казані на відкритому повітрі, а локшину витягають руками за спеціальним рецептом. Але ж нам ніхто не забороняє використовувати локшину з магазину, а м’ясну підливу зробити більш спрощеним рецептом. І результат буде не гірше!

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,7 кг.
  • Локшина лагманная – 0,4-0,5 кг.
  • Приправи для лагмана – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Перець солодкий – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Вода – 2 склянки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Свинину (або інше м’ясо) нарізати невеликими порційними шматками, а потім нагрійте масло рослинне в мультиварці, включивши режим «Смаження». Час обсмажування м’яса – 10-12 хвилин.
  • Цибулю в цей час очистіть, наріжте півкільцями і додати до м’яса за 5 хвилин до кінця смаження. Смажте, помішуючи, щоб цибуля не пригорів.
  • Наріжте Кубиками моркву, болгарський перець і картоплю, потім додати все в чашу мультиварки. Свинину і овочі підсолити за смаком.
  • В останню чергу додайте томати, нарізані кубиками, а також подрібнений часник.
  • У лагман зі свининою потрібно додати такі спеції, як кмин, перець горошком, мелену паприку і коріандр. За бажанням також використовувати спеції для плову.
  • В останню чергу додайте гарячу воду, підсолити страву за смаком і тушкуйте лагман в режимі «Гасіння» 1 год.
  • Коли м’ясо і овочі приготуються, залиште їх настоюватися під кришкою, а самі в цей час відваріть локшину в солоній воді до готовності і відцідіть.
  • Подавайте лагман, виклавши на гарячу локшину овочі і м’ясо в соусі.
  • Приємного апетиту!