Лагман з курки – це гідна альтернатива класичному лагману з баранини або яловичини: блюдо виходить дуже смачним, але більш дієтичним. Якщо вам хочеться спробувати приготувати лагман вперше, радимо почати з цього легкого рецепта, адже курятину зіпсувати практично неможливо!
Інгредієнти:
Курятина – 0,8 кг.
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
Помідори – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Локшина – 0,5 кг.
Аджика – 1 ч. л.
Сіль – за смаком.
Паста томатна або соус – 1-2 ст. л.
Суміш спецій для лагмана – за смаком.
Мелений червоний і чорний перець – за смаком.
Чорний перець горошком – за смаком.
Зелень і часник свіжий – за смаком.
Мало олія для смаження.
Процес приготування:
Для початку вимийте, почистіть і наріжте кубиками всі овочі, щоб потім швидко приготувати лагман. Цибуля ріжте півкільцями. Розкладіть їх по окремих ємностях.
Далі обмытую і обсушену курятину разом зі шкіркою розділіть на порційні шматки, а потім обсмажте їх до красивої скориночки в розігрітому рослинному маслі з усіх боків. Готувати лагман можна як в глибокій сковороді, так і в казані або каструлі з товстими стінками.
Цибулю додайте до курятини, обсмажте разом до рум’яного кольору цибулі.
Додайте моркву і також трохи посмажте.
Додайте приправи, аджику, сіль і трохи окропу. Тушкуйте все разом під кришкою 10-15 хвилин на невеликому вогні.
Далі додайте помідори і томатну пасту, якщо потрібно – ще підсоліть і долийте стільки окропу, щоб він покрив собою вміст вашої кулінарної ємності до верху овочів.
Тушкуйте лагман на повільному вогні до готовності під кришкою.
Відваріть локшину до готовності, підсолюємо воду (локшину можна замінити на спагеті або будь-які інші макаронні вироби).
Коли м’ясо з овочами в густому соусі утушится повністю, його слід присипати рубаною зеленню, додати часник або залишити настоюватися під кришкою 10-15 хвилин.
Викладіть гарячу, відціджену локшину в глибокі тарілки, полийте соусом і додати куряче м’ясо.