Дуже смачний густий соус для лагмана можна приготувати на основі молодої баранини. Лагман з баранини з домашньою локшиною – це класика східної кухні. Пропонуємо вам його покроковий рецепт.
Інгредієнти:
Для локшини:
Борошно пшеничне в/с – 1 кг.
Яйце куряче – 3-4 шт.
Вода – скільки візьме тісто.
Сіль – 1 ч. л.
Для соусу:
Баранина – 0,6-0,8 кг.
Болгарський перець – 2-3 шт.
Помідори – 3 шт.
Морква – 2 шт.
Дайкон – 0,3 кг
Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
Томатна паста – 2 ст. л.
Куркума мелена – 1 ч. л.
Паприка мелена – 1 – ч. л.
Перець чилі мелений – за смаком.
Кінза свіжа – за смаком.
Часник – за смаком.
Процес приготування:
Зробимо домашню локшину для лагмана. У борошно додайте всі яйця, сіль, трохи холодної води і добре вимісіть тісто. Води додайте стільки, щоб по консистенції у вас вийшло тісто, як для домашніх пельменів. Іноді роблять локшину для лагмана і зовсім без додавання води.
Тісто скачайте в кулю, загорніть в харчову плівку і дайте йому відпочити на столі.
Баранину порубаєте на дрібні шматки і викладіть в казан, де вже нагрілося невелику кількість рослинного масла. Якщо баранина жирна, масла додайте зовсім трішки.
Наріжте півкільцями цибулю і додайте до баранині, лука не шкодуйте, він чудово поєднується з будь-яким м’ясом, а з бараниною – особливо.
Далі додайте сіль, спеції, перемішати з м’ясом і цибулею, введіть томатну пасту і склянку гарячої води.
Тушкуйте баранину на повільному вогні 5 хвилин. Далі потрібно долити 1,5-2 літра води і тушкувати ще 20-25 хвилин.
Моркву, часник і солодку редьку – дайкон, болгарський перець і томати порізати крупно.
У баранину додайте всі овочі і долийте окріп, щоб він покрив собою вміст казана. Підсолити за смаком. Не розмішуйте овочі, щоб вони не розповзлися в кашу, тушкуйте до повної готовності овочів і м’яса на повільному вогні. Казан накрийте кришкою.
Тепер настав час готувати локшину. Розділіть тісто на 3-4 частини, кожну частину треба тонко розкачати в довгу платівку, а потім скрутити в рулет і нарізати упоперек на тонкі смужки – так у вас вийде локшина.
Локшину відваріть до готовності в окропі, який потрібно підсолити. Час варіння – 2-3 хвилини.
Відкиньте домашню локшину на друшляк, розкладіть по глибоким східним тарілках – великим піали. Полийте локшину жиром, який збереться на поверхні м’ясного соусу.
Далі викладайте шматки баранини і овочі, поливайте соусом. Присипте зверху рубаною кінзою. Їжте лагман з бараниною тільки гарячим!