Як приготувати лагман в казані — покроковий рецепт
Казан – це незамінна ємність для тушкування м’яса з овочами не тільки на вулиці, але і в домашніх умовах, його товсті, міцні стінки і дно тримають довго і добре віддають тепло. Ситний лагман в казані можна приготувати у дворі або десь на природі для великої компанії з будь-якого м’яса, але швидше за все гаситься з овочами свіжа молода свинина, телятина або яловичина. Само собою, любителі баранини або яловичини можуть використовувати цей вид м’ясної становить лагмана.
Інгредієнти:
Олія – для смаження.
М’ясо – 1-1,3 кг
Цибуля – 0,4 кг
Морква – 0,4 кг
Помідори – 0,3 кг
Перець болгарський – 3-4 шт.
Зелена стручкова квасоля – 0,2 кг.
Селера – 2-3 стебла.
Часник – 1 головка.
Сіль – за смаком.
Бадьян, зіра, коріандр, перець мелений, паприка – за смаком.
Зелень кінзи, петрушки – 1 пучок.
Процес приготування:
Заздалегідь всі овочі вимийте і очистіть. Цибулю наріжте півкільцями, болгарський перець і моркву – тонкою соломкою. Зелену квасолю, якщо вона довга, розділіть на частини. Селера наріжте кубиками, а томати – часточками.
Олія рослинна нагрійте в казані, а потім у нього викладіть м’ясо, нарізане порційно. Обсмажте м’ясо, щоб воно схопилося скоринкою з усіх боків, вогонь при цьому повинен бути сильним. Якщо готуєте баранину, масло можна не додавати, а замінити його курдючним жиром.
До смаженій м’ясу всипте моркву і цибулю; помішуючи, смажте ще 5-10 хвилин.
Далі додайте болгарський перець і томати, а через 5 хвилин – стручки квасолі.
Коли все добре обсмажиться, додати спеції і сіль. Не забувайте перевертати акуратно вміст лопаткою або шумівкою, але не ложкою, щоб не потовкти овочі в кашу.
Долийте гарячу воду, її має бути стільки, щоб покрити весь вміст казана до верху овочів.
Тушкуйте м’ясо з овочами на повільному вогні 15-20 хвилин.
Коли все добре утушится, додайте нарізану селеру і очищені зубчики часнику, а також рубану кинзу або петрушку. Накрийте казан кришкою і дайте лагману добре настоятися.
Відваріть локшину в каструлі до готовності в солоній воді.
Їжте лагман як густий суп або як друге блюдо. Якщо хочете суп, тоді додайте більше води в казан під час гасіння. Накладайте локшину в глибокі піали або тарілки, а зверху додайте м’ясо і овочі, полив все соусом.