Класичний лагман – 10 покрокових рецептів з фото

Дуже смачний лагман по-узбецьки

 

Незважаючи на те, що лагман – національне блюдо в Узбекистані, навіть там його готують по-різному в кожній області. Так, десь додають в лагман стручкову квасолю і редьку дайкон, а де-то – картоплю. Не настільки важливо, які саме овочеві складові будуть у вашому лагмане. Якщо ви захочете зробити його по-узбецьки – набагато важливіше, щоб у вас вийшло саме східне блюдо, а не звичайна підлива з макаронними виробами. Що надає лагману істинний смак, так це ароматні, специфічні приправи.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5-0,8 кг.
  • Перець солодкий – 2-3 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Селера черешкова – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Редька зелена – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Аджика – 0,5 ч. л.
  • Олія – для смаження.
  • Паприка суха – 1 ч. л.
  • Локшина – 0,5 кг.

Процес приготування:

  • Очищену моркву наріжте дуже тонкою соломкою, як це прийнято в Узбекистані, а цибулю – кубиками.
  • Яловичину, подрібнену на невеликі кубики, обсмажте в казані до рум’яної скоринки на розігрітому маслі.
  • Додайте цибулю і моркву обсмажте все ще декілька хвилин і лише, потім підсолити.
  • Капусту, черешкова селера і солодку зелену редьку дайкон нарубайте кубиками.
  • Так само поступите з томатами і солодким перцем, у перцю потрібно неодмінно видалити насіння. Гострий перець додається в лагман за бажанням.
  • Після того, як м’ясо потомитися з цибулею і морквою, додайте в казан томати, болгарський перець і обсмажте все разом ще кілька хвилин.
  • Додайте в лагман селеру, капусту і дайкон.
  • Додайте сіль, томатну пасту і спеції, смажте, помішуючи, ще пару хвилин.
  • Гарячою водою, яка повинна покрити вміст казана до верху овочів, залийте все і залиште гаситися до готовності на невеликому вогні. Накрийте казан кришкою.
  • Коли лагман утушится, спробуйте його і додайте трохи цукру, якщо вийшло кислувато, добре розмішайте і ще хвилину прокип’ятіть.
  • В останню чергу додайте в лагман по-узбецьки рубаний часник, накрийте казан кришкою і дайте страві настоятися, поки готується локшина.
  • Окремо відваріть локшину, якщо такої не знайдете, відваріть будь-які довгі макарони. Процідіть локшину.
  • Викладіть локшину в глибокі тарілки і залийте мясоовощным густим соусом. Присипте свіжою зеленню, і їжте блюдо гарячим.
  • Приємного апетиту!