Незважаючи на те, що лагман – національне блюдо в Узбекистані, навіть там його готують по-різному в кожній області. Так, десь додають в лагман стручкову квасолю і редьку дайкон, а де-то – картоплю. Не настільки важливо, які саме овочеві складові будуть у вашому лагмане. Якщо ви захочете зробити його по-узбецьки – набагато важливіше, щоб у вас вийшло саме східне блюдо, а не звичайна підлива з макаронними виробами. Що надає лагману істинний смак, так це ароматні, специфічні приправи.
Інгредієнти:
Яловичина – 0,5-0,8 кг.
Перець солодкий – 2-3 шт.
Капуста білокачанна – 200 гр.
Селера черешкова – 2 шт.
Помідори – 2-3 шт.
Перець гострий – 1 шт.
Редька зелена – 1 шт.
Цибуля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Паста томатна – 2 ст. л.
Часник – за смаком.
Сіль – за смаком.
Коріандр мелений – 1 ч. л.
Аджика – 0,5 ч. л.
Олія – для смаження.
Паприка суха – 1 ч. л.
Локшина – 0,5 кг.
Процес приготування:
Очищену моркву наріжте дуже тонкою соломкою, як це прийнято в Узбекистані, а цибулю – кубиками.
Яловичину, подрібнену на невеликі кубики, обсмажте в казані до рум’яної скоринки на розігрітому маслі.
Додайте цибулю і моркву обсмажте все ще декілька хвилин і лише, потім підсолити.
Капусту, черешкова селера і солодку зелену редьку дайкон нарубайте кубиками.
Так само поступите з томатами і солодким перцем, у перцю потрібно неодмінно видалити насіння. Гострий перець додається в лагман за бажанням.
Після того, як м’ясо потомитися з цибулею і морквою, додайте в казан томати, болгарський перець і обсмажте все разом ще кілька хвилин.
Додайте в лагман селеру, капусту і дайкон.
Додайте сіль, томатну пасту і спеції, смажте, помішуючи, ще пару хвилин.
Гарячою водою, яка повинна покрити вміст казана до верху овочів, залийте все і залиште гаситися до готовності на невеликому вогні. Накрийте казан кришкою.
Коли лагман утушится, спробуйте його і додайте трохи цукру, якщо вийшло кислувато, добре розмішайте і ще хвилину прокип’ятіть.
В останню чергу додайте в лагман по-узбецьки рубаний часник, накрийте казан кришкою і дайте страві настоятися, поки готується локшина.
Окремо відваріть локшину, якщо такої не знайдете, відваріть будь-які довгі макарони. Процідіть локшину.
Викладіть локшину в глибокі тарілки і залийте мясоовощным густим соусом. Присипте свіжою зеленню, і їжте блюдо гарячим.