Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото

Смачний грецький салат з креветками

У цьому рецепті рекомендується використовувати королівські креветки – вони не тільки додадуть салату ситності, але і прикрасять його.

Інгредієнти:

  • Креветки королівські – 200 р.
  • Ложка масла і зубчик часнику – для обсмажування креветок.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1-2 шт. різного кольору.
  • Сир фета – 150 р.
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Бальзамічний оцет – 50 мл
  • Суміш перців – ¼ ч. л.
  • Сіль, орегано – за смаком.
  • Оливки або маслини – 100 р.

Процес приготування:

  • Очищені креветки промити і обсушити. Розігріти в сковороді ложку рослинного масла, розчавити в нього зубчик часнику. Помістити в сковороду креветки, обсмажити на середньої потужності, після зменшити вогонь і потримати їх у відкритій сковороді ще пару хвилин. Остудити, виклавши на тарілку.
  • Приготувати заправку: змішати сік лимона, бальзамічний оцет, всипати сухі трави за смаком. Не обов’язково використовувати орегано і базилік, можна взяти суміш прованських трав.
  • Порізати всі овочі кубиками або соломкою. Добре брати білий перець – це додасть салату яскравості. Змішати овочі в салатник, в них всипати порізані кільцями маслини або оливки.
  • Остиглі королівські креветки викласти до овочів і обережно перемішати.
  • Сир фета порізати кубиками або смужками, розкласти поверх салату. Можна перемішати, якщо будете подавати відразу ж.
  • Приготованою заправкою полити салат. Можна прикрасити його зеленню, кунжутом або кедровими горішками.
  • Приємного апетиту!