Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото
Смачний грецький салат з креветками
У цьому рецепті рекомендується використовувати королівські креветки – вони не тільки додадуть салату ситності, але і прикрасять його.
Інгредієнти:
Креветки королівські – 200 р.
Ложка масла і зубчик часнику – для обсмажування креветок.
Помідори черрі – 6 шт.
Огірок – 1 шт.
Перець болгарський – 1-2 шт. різного кольору.
Сир фета – 150 р.
Оливкова олія – 50 мл
Бальзамічний оцет – 50 мл
Суміш перців – ¼ ч. л.
Сіль, орегано – за смаком.
Оливки або маслини – 100 р.
Процес приготування:
Очищені креветки промити і обсушити. Розігріти в сковороді ложку рослинного масла, розчавити в нього зубчик часнику. Помістити в сковороду креветки, обсмажити на середньої потужності, після зменшити вогонь і потримати їх у відкритій сковороді ще пару хвилин. Остудити, виклавши на тарілку.
Приготувати заправку: змішати сік лимона, бальзамічний оцет, всипати сухі трави за смаком. Не обов’язково використовувати орегано і базилік, можна взяти суміш прованських трав.
Порізати всі овочі кубиками або соломкою. Добре брати білий перець – це додасть салату яскравості. Змішати овочі в салатник, в них всипати порізані кільцями маслини або оливки.
Остиглі королівські креветки викласти до овочів і обережно перемішати.
Сир фета порізати кубиками або смужками, розкласти поверх салату. Можна перемішати, якщо будете подавати відразу ж.
Приготованою заправкою полити салат. Можна прикрасити його зеленню, кунжутом або кедровими горішками.