Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт грецького салату з сиром сіртакі

Сир сіртакі додасть грецького салату ніжний вершковий смак. Але потрібно враховувати, що сіртакі – дуже м’який і пухкий, так що ідеальної форми сирних кубиків для салату навряд чи вдасться досягти.

Інгредієнти:

  • Сир сіртакі – 200 р.
  • Свіжі помідори – 4 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Оливки – 100 р.
  • Оливкова олія – 60 м.
  • Лимонний сік – 40 мл
  • Сіль, перець, орегано за смаком.

Процес приготування:

  • Помідори розрізати на частини і дістати насіння разом з рідкою серцевиною. Пружну м’якоть нарізати соломкою або брусками.
  • Свіжі і міцні огірки порізати кубиками. Якщо овочі великі і злегка перестиглі, варто попередньо зняти з них шкірку і вийняти насіння.
  • Перець очистити і нарізати соломкою або брусками.
  • Цибулину розрізати на тонкі півкільця. Червоний цибуля не потребує попередньої обробки, а якщо ви використовуєте звичайний ріпчаста цибуля, його слід позбавити від гіркоти, замочивши в суміші оцту і води (1:1).
  • В глибокому салатнику з’єднати всі овочі. Додати оливки без кісточок. Їх можна замінити маслинами або каперсами за бажанням.
  • Сир сіртакі розділити на частини довільної форми. Якщо бажаєте отримати більш рівні кубики, перед нарізкою потримайте сир в морозильнику хвилин 10. Кубики сиру розподілити по овочевої маси і не перемішувати.
  • Полити салат сумішшю оливкової олії з лимонним соком, посолити і посипати приправами.
  • Приємного апетиту!