Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото

Смачний рецепт грецького салату з куркою

У цьому рецепті додатковим елементом служить відварене куряче м’ясо, а одним з компонентів заправки є мед. Тому салат виходить досить ситним і пряним.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 400 р.
  • Помідори – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Сир фета – 150 р.
  • Маслини – 150 р.
  • Листовий салат – 50 р.
  • Сіль і перець за смаком.

Для заправки:

  • Оливкова олія – 50 мл
  • Лимонний сік – 50 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Материнка (орегано) – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Куряче філе відварити у воді протягом 40 хвилин. Остудити і нарізати кубиками. Викласти в ємність, де будуть змішуватися компоненти салату.
  • Огірок і помідори нарізати брусками приблизно однакової величини. Бажано брати щільні овочі з мінімальною кількістю рідкої складової або звільняти їх від зайвого соку. Викласти нарізані овочі до курячого м’яса.
  • Червоний цибулю очистити і гострим ножем нарізати на тонкі півкільця. Можна взяти і звичайний ріпчаста цибуля, але червоний більш органічний в грецькому салаті. Додати цибулю до інших компонентів.
  • Сир фета (або фетакса) нарізати на кубики приблизно тієї ж величини, що і овочі.
  • Вимиті листя салату порвати на шматочки і відправити в ємність з усіма інгредієнтами.
  • З лимона в окрему ємність вичавити сік, влити оливкову олію, додати ложку меду. Всипати сушену материнку і все перемішати.
  • Салат трохи посолити і поперчити, влити заправку і все обережно перемішати, намагаючись не роздавлювати сир. Можна при подачі прикрасити страву зеленню.
  • Приємного апетиту!