Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото
Класичний грецький салат з листям салату
У цьому рецепті можуть використовуватися звичайні салатні листя або салат-латук. Можна змішати рекомендовані види зелені з салатом «романо», від цього смак стане яскравішим.
Інгредієнти:
Листя салату – 200 р.
Сир фета або бринза – 150 р.
Помідори – 5 шт.
Огірки – 2 шт.
Солодкий перець – 1 шт.
Маслини – 100 р.
Цибуля червоний – 1 шт.
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Для заправки:
Оливкова олія – 50 мл
Сік лимона або бальзамічний оцет – 50 мл
Базилік і орегано – по 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Листя салату вимити і розділити руками на шматочки. Якщо не любите велику зелень в закусці, наріжте листя крупною соломкою. Частина салатних листків залишити цілими і вистилати ними дно страви, на який буде викладатися готовий салат.
Помідори і огірки порізати соломкою. Насіння і сік томатів можна видалити або залишити разом з м’якоттю.
Перець також нашаткувати смужками. Перець можна взяти різного кольору, тоді салат вийде барвистим.
Цибулину перетворити на соломку або півкільця з допомогою гострого ножа.
Змішати всі овочі і листя салату в глибокій ємності, до них висипати маслини і додати порізаний кубиками або смужками сир. Посолити і поперчити масу.
В соусниці або стаканчику змішати оливкову олію з лимонним соком або бальзамічним оцтом, всипати спеції, змішати все.
Викласти овочеву суміш з сиром на блюдо з салатними листям і цівкою виливати на салат заправку. При подачі можна посипати листям зелені.