Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт грецького салату без маслин

У цьому рецепті не використовуються маслини, але їх з легкістю замінять каперси. Можна експериментувати і з приправами: наприклад, замінити орегано і базилік сумішшю для овочевого салату.

Інгредієнти:

  • Листя салату – 100 р.
  • Сир фета або бринза – 150 р.
  • Каперси – 100 р.
  • Помідори та огірки – 3 шт. по
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія оливкова – 50 мл
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Суміш приправ для овочевого салату – ½ ч. л.
  • Сіль і чорний перець за смаком.
  • Зелень кропу, петрушки або кінзи.

Процес приготування:

  • Листя салату розділити на частини руками або ножем і помістити в широку ємність.
  • Помідори та огірки розрізати на бруски або соломку і з’єднати з салатними листям.
  • Цибулю порізати кільцями, залити окропом і залишити на 10 хвилин. Після воду злити, обмити кільця під струменем холодної води і обсушити. Додати до інших продуктів.
  • Каперси нарізати великими гуртками і теж відправити в ємність для приготування салату.
  • Олія оливкова змішати з лимонним соком, всипати суміш приправ для овочевого салату, подрібнену зелень кропу і петрушки або кінзи, все перемішати. Цей варіант заправки дає більш насичений, виражений смак салату.
  • Заправити нарізані овочі приготованим соусом і розмішати.
  • Сир фета або бринза покришити поверх салату або нарізати кубиками. Розмішувати за бажанням.
  • Приємного апетиту!