Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт грецького салату без маслин
У цьому рецепті не використовуються маслини, але їх з легкістю замінять каперси. Можна експериментувати і з приправами: наприклад, замінити орегано і базилік сумішшю для овочевого салату.
Інгредієнти:
Листя салату – 100 р.
Сир фета або бринза – 150 р.
Каперси – 100 р.
Помідори та огірки – 3 шт. по
Цибуля – 1 шт.
Олія оливкова – 50 мл
Сік лимона – 2 ст. л.
Суміш приправ для овочевого салату – ½ ч. л.
Сіль і чорний перець за смаком.
Зелень кропу, петрушки або кінзи.
Процес приготування:
Листя салату розділити на частини руками або ножем і помістити в широку ємність.
Помідори та огірки розрізати на бруски або соломку і з’єднати з салатними листям.
Цибулю порізати кільцями, залити окропом і залишити на 10 хвилин. Після воду злити, обмити кільця під струменем холодної води і обсушити. Додати до інших продуктів.
Каперси нарізати великими гуртками і теж відправити в ємність для приготування салату.
Олія оливкова змішати з лимонним соком, всипати суміш приправ для овочевого салату, подрібнену зелень кропу і петрушки або кінзи, все перемішати. Цей варіант заправки дає більш насичений, виражений смак салату.
Заправити нарізані овочі приготованим соусом і розмішати.
Сир фета або бринза покришити поверх салату або нарізати кубиками. Розмішувати за бажанням.