Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото

Класичний грецький салат з сиром моцарелла

Моцарелла ідеально поєднується з овочами, і її не буває багато, так що можна сміливо збільшувати рекомендований в рецепті об’єму. Також в цьому блюді використовуються кунжутне насіння, які можна використовувати сирими або злегка підсмаженими.

Інгредієнти:

  • Моцарелла – 200-300 р.
  • Помідори – 5 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Салатні листя – 100 р.
  • Оливкова олія – 70 мл
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Кунжутне насіння – 50 р.
  • Сіль, перець, базилік, орегано – за смаком.

Процес приготування:

  • Салатні листя вимити і розірвати на частини. Можна залишити кілька листочків для прикраси страви, застеливши ними дно тарілки.
  • Помідори слід брати міцні, не перезрілі. Їх треба порізати кубиками і викласти до порванному на частини салату. Можна також використовувати помідори черрі, розрізані наполовину.
  • Огірки, порізані кубиками, додати в загальну масу овочів. Так само вчинити з болгарським перцем.
  • Цибулю подрібнити на кубики, півкільця або кільця – як вам подобається – і висипати його в ємність з іншими компонентами. Допускається варіант салату без цибулі, а також заміна червоного традиційним ріпчастою чи зеленою цибулею.
  • Моцарелу вийняти з розсолу, трохи обсушити і розділити на невеликі шматочки.
  • Зробити заправку для салату з двох компонентів: соку лимона і оливкової олії. Влити суміш в салат, всипати сіль, базилік, орегано, перець і розмішати.
  • Кунжут обсмажити на сухій сковороді протягом 1-2 хвилин або використовувати сирим. Посипати їм зверху салат.
  • По поверхні салату розкласти шматочки моцарели і легенько перемішати.
  • Приємного апетиту!