Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото
Класичний грецький салат з сухариками
У цьому рецепті можна використовувати сухарики з продуктового магазину або приготувати їх своїми руками з батона. Додавати в салат потрібно перед самою подачею або навіть в окремій посудині.
Інгредієнти:
Сухарики – 200 г, або батон – 0,5 шт.
Помідори черрі – 8 шт.
Огірки – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Фета – 200 р.
Маслини – 100 р.
Сіль і перець.
Для заправки:
Лимон – 0,5 шт.
Оливкова олія – 100 мл
Орегано і інші спеції за смаком.
Процес приготування:
Приготувати сухарики – у разі, якщо не використовуєте готові. Для цього батон порізати кубиками, попередньо позбувшись від кірки. Викласти його на деко і змастити рослинним маслом. Підсушити в духовці протягом 5-7 хвилин при температурі 200 градусів. Приготувати сухарики можна і на сковороді, головне – не давати багато олії. Якщо берете готові сухарики, вибирайте продукт без яскраво вираженого стороннього присмаку.
Помідори черрі розділити на половинки і покласти в салатницю.
Огірки, порізані шматочками, з’єднати з помідорами.
Цибулю нарізати півкільцями. Можна відразу відправити його до овочів або попередньо замочити в суміші оцту і води, щоб зняти гіркоту. Для вимочування оцет з водою змішати в рівних частках і залити цибулю на півгодини. Після промити.
В овочеву суміш висипати маслини без кісточок.
Сир фета порубати кубиками і додати до овочів і маслинам.
Приготувати Заправку з оливкової олії, соку половини лимона і орегано. Можна також використовувати суміш італійських трав.
Інгредієнти в салатник перемішати акуратно, намагаючись зберегти цілими шматочки сиру, полити все заправкою і перед самою подачею посипати сухариками.