Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото

Класичний грецький салат з сухариками

У цьому рецепті можна використовувати сухарики з продуктового магазину або приготувати їх своїми руками з батона. Додавати в салат потрібно перед самою подачею або навіть в окремій посудині.

Інгредієнти:

  • Сухарики – 200 г, або батон – 0,5 шт.
  • Помідори черрі – 8 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Фета – 200 р.
  • Маслини – 100 р.
  • Сіль і перець.

Для заправки:

  • Лимон – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Орегано і інші спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Приготувати сухарики – у разі, якщо не використовуєте готові. Для цього батон порізати кубиками, попередньо позбувшись від кірки. Викласти його на деко і змастити рослинним маслом. Підсушити в духовці протягом 5-7 хвилин при температурі 200 градусів. Приготувати сухарики можна і на сковороді, головне – не давати багато олії. Якщо берете готові сухарики, вибирайте продукт без яскраво вираженого стороннього присмаку.
  • Помідори черрі розділити на половинки і покласти в салатницю.
  • Огірки, порізані шматочками, з’єднати з помідорами.
  • Цибулю нарізати півкільцями. Можна відразу відправити його до овочів або попередньо замочити в суміші оцту і води, щоб зняти гіркоту. Для вимочування оцет з водою змішати в рівних частках і залити цибулю на півгодини. Після промити.
  • В овочеву суміш висипати маслини без кісточок.
  • Сир фета порубати кубиками і додати до овочів і маслинам.
  • Приготувати Заправку з оливкової олії, соку половини лимона і орегано. Можна також використовувати суміш італійських трав.
  • Інгредієнти в салатник перемішати акуратно, намагаючись зберегти цілими шматочки сиру, полити все заправкою і перед самою подачею посипати сухариками.
  • Приємного апетиту!