Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото

Рецепт класичного грецького салату з бринзою

Грецький салат з бринзою, на відміну від його «побратимів» з фетою, можна перемішувати, оскільки бринза – сир твердий і не так схильний до розмокання. Але перемішувати компоненти можна тільки перед подачею.

Інгредієнти:

  • Листовий салат – 50 р.
  • Огірки свіжі – 1 шт.
  • Помідори черрі – 7 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Маслини – 100 р.
  • Сир бринза – 100 р.
  • Олія оливкова оцет бальзамічний – по 50 мл.
  • Сіль і перець – по щіпці.

Процес приготування:

  • Листя салату вимити, обсушити їх і порвати на шматки, а потім помістити в ємність для приготування страви.
  • Огірок порізати великими брусками і відправити до салату.
  • Помідори черрі розділити на половинки або четвертинки і з’єднати з салатом і огірком.
  • Перець (краще жовтий або оранжевий) очистити від насіння і плодоніжки, порізати кубиками і викласти в загальну ємність.
  • Бринзу прямо в баночці помістити на пару хвилин в морозилку, щоб вона краще разрезалась. Для цієї ж мети охолодити або змочити водою ножа і порізати сир на бруски. Викласти його до інших компонентів.
  • Маслини без кісточок висипати на салат цілком або розрізати на половинки.
  • Приготувати соус, змішавши бальзамічний оцет і оливкове масло. Можна оцет замінити лимонним соком. Приправи і сіль додати за смаком. Салат можна відразу полити заправкою і подавати, або поставити заправку поруч зі стравою і запропонувати гостям використовувати її за бажанням.
  • Приємного апетиту!