Смачний рецепт запіканки з додаванням грибів
І наостанок вам рецептик ще однією дуже апетитною, соковитою і ароматною запіканки з фаршем і грибами. Ситна, вона відмінно підходить, щоб щільно і смачно пообідати. Картопляну запіканку зручно брати з собою на роботу, вона прекрасно розігрівається в мікрохвильовці, але не менш смачна і в охолодженому вигляді.
Інгредієнти:
- Картопля – 5-6 шт.
- Фарш свинячий – 300 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – за смаком.
- Масло рослинне – 70 мл
- Сіль, перець – за смаком.
- Мелені спеції – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
- Відваріть заздалегідь картоплю, очищений і нарізаний кружками товщиною 5 мм Вариться він швидко, 12-15 хвилин після закипання в підсоленій воді.
- Вийміть картопля шумівкою з каструлі і перекладіть в миску, давши воді повністю стекти.
- Свіжі печериці потрібно вимити, нарізати слайсами; цибулю нарізати полукружками.
- На сковороді в рослинному маслі обсмажте швидко цибулю з печерицями, помішуючи. Час – 3-4 хвилини, щоб печериці не стали занадто сухими. Посоліть гриби з цибулею і приправте спеціями за смаком.
- Обсмажені гриби з цибулею дістаньте шумівкою, викладіть в миску, а на маслі обсмажте фарш, добре помішуючи.
- Потім долийте у фарш трохи окропу і дотушите його під кришкою, посоливши і поперчив за смаком.
- Готовий фарш перекладіть до грибів.
- Також додайте у фарш 1 помідор, нарізаний тонкими скибочками, часник рубаний, зелень петрушки, дрібно нарізану. Фарш перемішайте.
- У змащену маслом форму для запікання укладіть рівномірно половину картопляних гуртків, поперчив їх зверху – шар фаршу, потім – решту картоплі.
- Змастіть картопля сметаною, а зверху викладіть помідори, нарізані тоненькими полукружками.
- Присипте зверху будь-яким твердим сиром, натертим на тертці.
- Розігрійте духовку до 180-190 градусів і запечіть страву протягом 20-30 хвилин, поки зверху не утворюється красива рум’яна сирна скоринка.
- Картопляна запіканка з фаршем і грибами повинна трохи охолонути у формі, потім її нарізають на порції і подають до столу зі сметаною.
Приємного апетиту!