Дієтична запіканка з фаршем індички
Дієтична картопляна запіканка з фаршем індички – це нескладне в приготуванні блюдо, яке швидко освоїть будь-яка господиня. Поживне і легко засвоюване м’ясо індички рекомендовано при дієтичному харчуванні, а в запіканку його найкраще додавати у відвареному вигляді. Пікантності картопляної запіканці додасть ароматна сирна скоринка.
Інгредієнти:
- Фарш з м’яса індички – 0,5 кг;
- Картопля – 7-8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сметана – 150 мл
- Борошно – 1 ст.
- Сир твердий – 100 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
- Щоб приготувати дієтичний фарш, філе індички відваріть до готовності разом з сіллю і цибулею.
- Відварене м’ясо перекрутіть на м’ясорубці разом з однією луковкой, посоліть. Якщо вам потрібно приготувати повністю дієтичне блюдо, тоді не додавайте ніяких приправ, хіба що трішки свіжого нарізаного кропу.
- Далі додайте у фарш 1 яйце, сметану і ¼ склянки борошна. Розмішайте до однорідності.
- Сиру картоплю натріть на тертці, відіжміть з нього зайвий сік. Можна готувати і заздалегідь відварену картоплю, тоді його потрібно перемять в пюре картопляного м’ялкою і додати туди масло вершкове для смаку.
- Додайте в картоплю 1 яйце, сіль, приправи за смаком.
- У фарш із сирої картоплі додайте борошно і добре розмішайте (в пюре з відвареної картоплі борошно не додається).
- Форму подмажьте вершковим або рослинним маслом, викладіть половину картоплі, потім – фарш з індички, далі – другу половину картоплі.
- Розрівняйте картопля ложкою.
- Запікайте картопляну запіканку з фаршем індички при температурі 180 – 190 градусів 30-40 хвилин.
- Дістаньте запіканку з духовки, присипте натертим сиром і готуйте далі, поки не утвориться на сирі рум’яна кірочка (це можна робити при режимі «Гриль»).
- Трохи остигнула запіканку наріжте на порційні шматки і подавайте до столу зі сметаною або зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!