Картопляна запіканка з фаршем в духовці – 9 самих простих і смачних покрокових рецептів з фото

Дієтична запіканка з фаршем індички

Дієтична картопляна запіканка з фаршем індички – це нескладне в приготуванні блюдо, яке швидко освоїть будь-яка господиня. Поживне і легко засвоюване м’ясо індички рекомендовано при дієтичному харчуванні, а в запіканку його найкраще додавати у відвареному вигляді. Пікантності картопляної запіканці додасть ароматна сирна скоринка.

Інгредієнти:

  • Фарш з м’яса індички – 0,5 кг;
  • Картопля – 7-8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сметана – 150 мл
  • Борошно – 1 ст.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

  • Щоб приготувати дієтичний фарш, філе індички відваріть до готовності разом з сіллю і цибулею.
  • Відварене м’ясо перекрутіть на м’ясорубці разом з однією луковкой, посоліть. Якщо вам потрібно приготувати повністю дієтичне блюдо, тоді не додавайте ніяких приправ, хіба що трішки свіжого нарізаного кропу.
  • Далі додайте у фарш 1 яйце, сметану і ¼ склянки борошна. Розмішайте до однорідності.
  • Сиру картоплю натріть на тертці, відіжміть з нього зайвий сік. Можна готувати і заздалегідь відварену картоплю, тоді його потрібно перемять в пюре картопляного м’ялкою і додати туди масло вершкове для смаку.
  • Додайте в картоплю 1 яйце, сіль, приправи за смаком.
  • У фарш із сирої картоплі додайте борошно і добре розмішайте (в пюре з відвареної картоплі борошно не додається).
  • Форму подмажьте вершковим або рослинним маслом, викладіть половину картоплі, потім – фарш з індички, далі – другу половину картоплі.
  • Розрівняйте картопля ложкою.
  • Запікайте картопляну запіканку з фаршем індички при температурі 180 – 190 градусів 30-40 хвилин.
  • Дістаньте запіканку з духовки, присипте натертим сиром і готуйте далі, поки не утвориться на сирі рум’яна кірочка (це можна робити при режимі «Гриль»).
  • Трохи остигнула запіканку наріжте на порційні шматки і подавайте до столу зі сметаною або зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!