Рецепт запіканки з фаршем та сиром
Вам потрібно приготувати апетитну їжу до обіду або повноцінний вечерю? Тоді зробіть просту картопляну запіканку з фаршем та сиром у духовці, і вийде саме воно! А якщо подасте до неї салатик зі свіжих овочів зі сметаною, тоді вам взагалі не буде рівних!
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- М’ясний фарш – 600 гр.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Яйця – 2-3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для фаршу – за смаком.
- Вода – 70 мл
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- Вершкове масло – 40 гр.
- Рослинна олія – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
- М’ясо з цибулею перекрутіть на м’ясорубці, додайте спеції для фаршу і посоліть, розмішайте.
- У масло, вже розігріте на сковороді, викладіть фарш, обсмажте його трохи і потім тушкуйте, помішуючи (якщо потрібно, додайте трохи води, щоб фарш не був сухим).
- Картопля без шкірки, наріжте кружальцями завтовшки 5 мм і відваріть в солоній воді. Через 10-15 хвилин він буде готовий.
- Гуртки картоплі відкиньте на друшляк, важливо, щоб вони були цілими. Перекладіть їх у миску.
- Заливку для запіканки зробіть, змішавши між собою натертий сир, воду, сметану та яйця. Туди ж додайте сіль, чорний мелений перець і перемішати ще раз.
- Викладіть половину кружалець картоплі першим шаром у форму, змащену рослинним маслом, а зверху – трохи невеликих шматочків вершкового масла.
- Поверх картоплі вилийте 1/3 частина заливки.
- Викладіть весь фарш.
- Поверх – решту картоплі і трохи вершкового масла.
- Всі залийте залишилася заливкою, сир рівномірно розподіліть.
- Поставте запіканку в розігріту до 180-190 градусів духовку. Запечіть до готовності (час: 40-45 хвилин).
- Готову картопляну запіканку з фаршем та сиром остудіть, присипте свіжим рубаним кропом і подавайте до столу.
Приємного апетиту!