Картопляна запіканка з фаршем в духовці – 9 самих простих і смачних покрокових рецептів з фото

Рецепт запіканки з фаршем та сиром

Вам потрібно приготувати апетитну їжу до обіду або повноцінний вечерю? Тоді зробіть просту картопляну запіканку з фаршем та сиром у духовці, і вийде саме воно! А якщо подасте до неї салатик зі свіжих овочів зі сметаною, тоді вам взагалі не буде рівних!

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • М’ясний фарш – 600 гр.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для фаршу – за смаком.
  • Вода – 70 мл
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Вершкове масло – 40 гр.
  • Рослинна олія – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

  • М’ясо з цибулею перекрутіть на м’ясорубці, додайте спеції для фаршу і посоліть, розмішайте.
  • У масло, вже розігріте на сковороді, викладіть фарш, обсмажте його трохи і потім тушкуйте, помішуючи (якщо потрібно, додайте трохи води, щоб фарш не був сухим).
  • Картопля без шкірки, наріжте кружальцями завтовшки 5 мм і відваріть в солоній воді. Через 10-15 хвилин він буде готовий.
  • Гуртки картоплі відкиньте на друшляк, важливо, щоб вони були цілими. Перекладіть їх у миску.
  • Заливку для запіканки зробіть, змішавши між собою натертий сир, воду, сметану та яйця. Туди ж додайте сіль, чорний мелений перець і перемішати ще раз.
  • Викладіть половину кружалець картоплі першим шаром у форму, змащену рослинним маслом, а зверху – трохи невеликих шматочків вершкового масла.
  • Поверх картоплі вилийте 1/3 частина заливки.
  • Викладіть весь фарш.
  • Поверх – решту картоплі і трохи вершкового масла.
  • Всі залийте залишилася заливкою, сир рівномірно розподіліть.
  • Поставте запіканку в розігріту до 180-190 градусів духовку. Запечіть до готовності (час: 40-45 хвилин).
  • Готову картопляну запіканку з фаршем та сиром остудіть, присипте свіжим рубаним кропом і подавайте до столу.

Приємного апетиту!