Покроковий рецепт картопляної запіканки з рибним фаршем
Цей рецепт картопляної запіканки з рибним фаршем сподобається всім, хто дотримується дієти, так як така страва з свіжого, а не відвареної картоплі виходить дуже легким на смак. А фарш робіть з будь-якої риби нежирних сортів, вилучивши заздалегідь кісточки.
Інгредієнти:
- Картопля – 500 гр.
- Філе рибне – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 100-150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправи для риби – на смак.
- Перець білий мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Сире рибне філе без кісток за допомогою м’ясорубки перетворіть у фарш, подрібнивши його разом з однією цибулиною і морквою.
- Додайте у фарш сіль та спеції, розмішайте до однорідності.
- Сирий картопля очистіть і натріть на тертці, відіжміть від соку, що особливо важливо зробити, якщо картопля свіжий.
- Яйце, сіль та білий мелений перець додайте у фарш, добре розмішайте.
- Обмажте рослинним маслом ємність для запікання, на дно покладіть половину картоплі, натертого на тертці.
- Укладіть на картопля фарш з рибного філе, а зверху – решту картоплі.
- Запіканку розрівняйте і змастіть сметаною.
- Запікайте блюдо до готовності (температура: 180-190 градусів, час: 45-55 хвилин).
- Запіканка картопляна з рибним фаршем нехай трохи охолоне у формі, після чого її нарізають на порції і подають до столу, можна з вершковим соусом.
Приємного апетиту!
Порада: також можна приготувати запіканку, використовуючи пюре з заздалегідь відвареної картоплі, в яке додано одне яйце і вершкове масло. В цьому випадку час запікання скоротиться до 40 хвилин.