Картопляна запіканка з фаршем в духовці – 9 самих простих і смачних покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт картопляної запіканки з рибним фаршем

Цей рецепт картопляної запіканки з рибним фаршем сподобається всім, хто дотримується дієти, так як така страва з свіжого, а не відвареної картоплі виходить дуже легким на смак. А фарш робіть з будь-якої риби нежирних сортів, вилучивши заздалегідь кісточки.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Філе рибне – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 100-150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи для риби – на смак.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

  • Сире рибне філе без кісток за допомогою м’ясорубки перетворіть у фарш, подрібнивши його разом з однією цибулиною і морквою.
  • Додайте у фарш сіль та спеції, розмішайте до однорідності.
  • Сирий картопля очистіть і натріть на тертці, відіжміть від соку, що особливо важливо зробити, якщо картопля свіжий.
  • Яйце, сіль та білий мелений перець додайте у фарш, добре розмішайте.
  • Обмажте рослинним маслом ємність для запікання, на дно покладіть половину картоплі, натертого на тертці.
  • Укладіть на картопля фарш з рибного філе, а зверху – решту картоплі.
  • Запіканку розрівняйте і змастіть сметаною.
  • Запікайте блюдо до готовності (температура: 180-190 градусів, час: 45-55 хвилин).
  • Запіканка картопляна з рибним фаршем нехай трохи охолоне у формі, після чого її нарізають на порції і подають до столу, можна з вершковим соусом.

Приємного апетиту!

Порада: також можна приготувати запіканку, використовуючи пюре з заздалегідь відвареної картоплі, в яке додано одне яйце і вершкове масло. В цьому випадку час запікання скоротиться до 40 хвилин.