Картопляна запіканка з фаршем в духовці – 9 самих простих і смачних покрокових рецептів з фото

Картопляна запіканка з фаршем, сиром і помідорами

Ще одне блюдо, яким ви можете впевнено поповнити свою скарбничку смачних повсякденних домашніх обідів або вечерь – це картопляна запіканка з фаршем, сиром та помідорами, приготовлена в духовці. Фарш в таку запіканку годиться абсолютно будь-який, як і спеції, які додайте на свій розсуд.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6-7 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 50 мл
  • Часник – за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясний фарш викладіть в глибоку кулінарну ємність, присипте його спеціями, дрібно рубаним часником і сіллю, вимішайте.
  • Картопля сирої очистіть, наріжте тонкими кружальцями, присипте його будь-якими спеціями і сіллю, а потім перемішайте, додавши 2 столові ложки сметани.
  • У форму для запікання, змащену рослинним маслом, викладіть першим шаром нарізану картоплю.
  • Наступний шар – фарш, а зверху – гуртки помідорів.
  • Підсолити їх і поперчіть, присипте спеціями за смаком.
  • Дві ложки сметани розведіть в невеликій кількості теплої кип’яченої води і полийте помідори рівномірно.
  • Запікайте картопляну запіканку 45 хвилин при температурі 190-200 градусів, а потім дістаньте її з духовки і посипте тертим сиром.
  • Продовжуйте запікання до готовності, поки картопля повністю не пропечеться.
  • Гарячу запіканку нарізайте на порції і подавайте до столу, притрусивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Порада: щоб запіканка не підгоріла зверху, її можна прикрити фольгою і готувати так 45 хвилин, а потім присипати сиром і готувати вже без фольги. Якщо ваша духовка готує повільно, тоді запікайте блюдо у фользі не 45 хвилин, а мінімум 1 годину, а потім присипте сиром і доведіть до готовності вже без фольги.