Запіканка з картоплі з курячим фаршем
Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці – ще один варіант цього поширеного страви. Виходить дуже ситним, але з іншим смаком за рахунок іншого фаршу та спецій. Особливо апетитно їсти цю запіканку разом з маринованими або свіжими овочами.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Курячий фарш – 500 гр.
- Спеції «Прованські трави» – за смаком.
- Томати протерті (або паста) – 0,5 ст.
- Масло зливний – 30 гр. + 30 гр. для верху запіканки.
- Сухарі панірувальні – для посипання.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Цибулю і моркву очистити, нарізати цибулю на півкільця, а морква – на тертку.
- Обсмажте ці овочі на рослинному маслі в сковороді, помішуючи, поки вони не розм’якшаться.
- До овочів додайте часник рубаний фарш курячий, обсмажте трохи посоліть, а також приправте прованськими травами. Продовжуйте тушкувати під кришкою ще 5 хвилин.
- Додайте у фарш протерті через сито свіжі томати без шкірки або вже готову томатну пасту (її можна замінити на томатний соус або кетчуп, але їх потрібно додати в 2 рази менше).
- Тушкуйте фарш з томатами ще 10 хвилин під кришкою.
- Поки фарш готується, відваріть в підсоленій воді картоплю до готовності. Щоб він зварився швидко, наріжте його дрібними кубиками, як на суп. Такий картопля буде готовий через 10-15 хвилин після закипання.
- Відварену гарячий картопля відцідіть і збийте блендером в пюре разом з вершковим малому. Посоліть за смаком.
- Далі по одному введіть в фарш курячі яйця і добре збийте пюре.
- Половину пюре викладіть у форму, змащену маслом, зверху – шар фаршу – потім знову пюре.
- Зверху на запіканку можна викласти маленькі шматочки вершкового масла і присипати панірувальними сухарями – так у вас вийде гарна скоринка, коли масло розтане в духовці.
- Готуйте запіканку в духовці при температурі не менше 180-190 градусів. Час – 30-40 хвилин, поки не утворюється красива корочка.
- Гарячої картопляної запіканці з курячим фаршем дайте трохи охолонути, потім розріжте її на шматки і подавайте до столу разом зі сметаною або вершковим соусом.
Приємного апетиту!