Запіканка з сирої картоплі з фаршем
Картопляна запіканка з сирої картоплі з фаршем під скоринкою з сиру – це невибаглива, але одночасно дуже смачна і апетитна повсякденна їжа. Якщо ви її ще не готували, тоді починайте швидше і насолоджуйтеся соковитим смаком! З спецій в запіканку можна додати паприку, мелений чорний і запашний перчик, орегано, майоран або розмарин – при їх виборі орієнтуйтеся на свій смак.
Інгредієнти:
- Картопля – 0,8-1 кг
- М’ясний фарш – 0,5-0,7 кг.
- Сир – 200 гр.
- Молоко – 1-1,5 ст.
- Яйце куряче – 1-2 шт.
- Приправи – за смаком.
- Масло рослинне для обсмажування.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Цибуля вимийте, очистіть, наріжте на половинки кілець.
- Обсмажте цибулю на розпеченому рослинному маслі, додайте до цибулі м’ясний фарш і обсмажуйте всі разом 5-7 хвилин. Крім м’яса у фарш можна додавати і лісові гриби відварені або сирі печериці.
- Фарш з цибулею посоліть, додайте спеції, якщо потрібно, додайте трохи води і тушкуйте під кришкою хвилин 10-15.
- За цей час очищену картоплю наріжте кружальцями не товщі 3-4 мм. Якщо хочете, картопля не нарізайте, а натріть на крупну тертку.
- Форму для запікання змастіть маслом, викладіть на неї половину сирої картоплі, посоліть, поперчіть і приправте його за смаком.
- Зверху розподіліть фарш, закрийте його другою частиною картоплі, посоліть.
- У мисці розколотіть яйця з молоком, трохи посоливши. Вийшла заливкою залийте запіканку і поставте її в розігріту духовку на 45-50 хвилин (температура 180-200 градусів).
- Далі запіканку потрібно дістати, присипати натертим сиром і відправити назад в духовку до повного приготування. Готовність перевіряйте по картоплі.
- Готову запіканку трохи остудіть і подавайте до столу, нарізавши на порційні шматки. До запіканці можна подати сметану і рубану зелень.
Приємного апетиту!