Картопля запечена в духовці

Молода картопля в мундирі запечена в духовці

Молода картопля дуже м’яка сама по собі, а її шкірка
тонка і ніжна, тому її зовсім не обов’язково чистити перед
приготуванням. Достатньо лише ретельно промити картоплю і додати до неї свої улюблені овочі. Таке блюдо відмінно підійде для легкої вечері.
Інгредієнти:

  • Молода картопля – 2,5 кг;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Цибуля – 1шт;
  • Червоний болгарський перець – 2шт;
  • Зелений болгарський перець – 2шт;
  • Оливкова олія – ¼ склянки;
  • Вершкове масло – 60г;
  • Пряні трави – 1ч.л.;
  • Червоний перець – ½ч.л.;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю промити і нарізати шматочками середньої величини;
  • Цибулю і червоний болгарський перець нарізати кубиками, зелений перець – смужками;
  • Змішати картоплю з іншими овочами в глибокій мисці;
  • Подрібнити часник і додати до решти інгредієнтів;
  • Заправити овочеву суміш оливковою олією і розтопленим вершковим;
  • Додати приправу, сіль, червоний і чорний перець, перемішати;
  • Викласти весь вміст миски на прямокутнє деко, розрівняти;
  • Запікати при температурі 220 градусів 25 хвилин;
  • Перемішати, збільшити температуру на 40 градусів і продовжувати готувати ще 15 хвилин;

Запекти картоплю не так вже й складно, тим не менш, можуть стати в нагоді корисні рекомендації по приготуванню:

  • Скільки запікати картоплю, буде залежати від її розміру.
    Якщо ви нарежете її невеликими шматочками, то знадобиться 20-30 хвилин, а для цілих картоплин час збільшиться приблизно вдвічі;
  • Найпростіше нарізати картоплю гармошкою, поклавши її в
    столову ложку;
  • Картоплю краще укладати на деко на відстані один від одного – так швидше пропечеться;
  • Щоб картопля в мундирі краще пропеклась, потрібно зробити
    уздовж шкірки тонкі надрізи.
  • Час приготування картоплі в фользі в духовці безпосередньо залежить від її розміру. Дрібні овочі будуть готові мало не в два рази швидше. При цьому досвідчені кулінари рекомендують вибирати овочі середньої величини;
  • Додаючи всередину картоплі різні начинки, не варто розрізати її до кінця. Так її простіше буде подати до столу, та й зручніше їсти;
  • Щоб перевірити готовність картоплі, досить проколоти її виделкою. Якщо це виходить без зусиль, то страва готова;
  • Якщо ви хочете в якості начинки використовувати сало, то підійде як звичайне, так і солоне, копчене, з м’ясним прошарком та ін
  • Для приготування в мундирі краще вибирати сорт з тонкою шкіркою і добре вимивати картоплю залізною щіткою;
  • Щоб картопля в мундирі придбала золотисту скоринку, потрібно продовжити час випікання на 10-15 хвилин.