Молода картопля в мундирі запечена в духовці
Молода картопля дуже м’яка сама по собі, а її шкірка
тонка і ніжна, тому її зовсім не обов’язково чистити перед
приготуванням. Достатньо лише ретельно промити картоплю і додати до неї свої улюблені овочі. Таке блюдо відмінно підійде для легкої вечері.
Інгредієнти:
- Молода картопля – 2,5 кг;
- Часник – 4 зубчики;
- Цибуля – 1шт;
- Червоний болгарський перець – 2шт;
- Зелений болгарський перець – 2шт;
- Оливкова олія – ¼ склянки;
- Вершкове масло – 60г;
- Пряні трави – 1ч.л.;
- Червоний перець – ½ч.л.;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Картоплю промити і нарізати шматочками середньої величини;
- Цибулю і червоний болгарський перець нарізати кубиками, зелений перець – смужками;
- Змішати картоплю з іншими овочами в глибокій мисці;
- Подрібнити часник і додати до решти інгредієнтів;
- Заправити овочеву суміш оливковою олією і розтопленим вершковим;
- Додати приправу, сіль, червоний і чорний перець, перемішати;
- Викласти весь вміст миски на прямокутнє деко, розрівняти;
- Запікати при температурі 220 градусів 25 хвилин;
- Перемішати, збільшити температуру на 40 градусів і продовжувати готувати ще 15 хвилин;
Запекти картоплю не так вже й складно, тим не менш, можуть стати в нагоді корисні рекомендації по приготуванню:
- Скільки запікати картоплю, буде залежати від її розміру.
Якщо ви нарежете її невеликими шматочками, то знадобиться 20-30 хвилин, а для цілих картоплин час збільшиться приблизно вдвічі; - Найпростіше нарізати картоплю гармошкою, поклавши її в
столову ложку; - Картоплю краще укладати на деко на відстані один від одного – так швидше пропечеться;
- Щоб картопля в мундирі краще пропеклась, потрібно зробити
уздовж шкірки тонкі надрізи. - Час приготування картоплі в фользі в духовці безпосередньо залежить від її розміру. Дрібні овочі будуть готові мало не в два рази швидше. При цьому досвідчені кулінари рекомендують вибирати овочі середньої величини;
- Додаючи всередину картоплі різні начинки, не варто розрізати її до кінця. Так її простіше буде подати до столу, та й зручніше їсти;
- Щоб перевірити готовність картоплі, досить проколоти її виделкою. Якщо це виходить без зусиль, то страва готова;
- Якщо ви хочете в якості начинки використовувати сало, то підійде як звичайне, так і солоне, копчене, з м’ясним прошарком та ін
- Для приготування в мундирі краще вибирати сорт з тонкою шкіркою і добре вимивати картоплю залізною щіткою;
- Щоб картопля в мундирі придбала золотисту скоринку, потрібно продовжити час випікання на 10-15 хвилин.