Картопля запечена в духовці

Запечена картопля по-селянськи з грибами в духовці

Ситне і смачне блюдо для домашнього обіду. Ідеально для нього підійде молода картопля. Її, до всього іншого, не доведеться чистити. В якості спецій використовуйте пряні трави, майоран і ін.
Інгредієнти:

  • 10 картоплин;
  • 6 свіжих печериць;
  • 100 г бекону;
  • 150 г твердого сиру;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю помити, почистити і розрізати на четвертинки.
  • Печериці добре промити і розрізати навпіл.
  • Змішати гриби і картоплю в одній мисці, посолити, поперчити і приправити за смаком.
  • Додати 2 ложки рослинного масла і все добре перемішати.
  • Викласти весь вміст миски на деко і готувати при 200 градусах 35 хвилин.
  • Бекон нарізати тонкими смужками, викласти поверх картоплі.
  • Продовжувати приготування ще 7 хвилин, потім посипати страву сиром.
  • Запікати 5 хвилин в тому ж режимі.