Картопля по-французьки

Картопля по-французьки — популярний у нашій країні блюдо, яке можна назвати універсальним. Страва чудово підходить для святкового застілля і затишного сімейного вечері. Володіти особливим кулінарним талантом, щоб його приготувати, не потрібно, головне — правильно підготувати інгредієнти. А їх до складу страви входить не так вже й багато. Це, по-перше, картопля. Його слід очистити і нарізати тонкими кружальцями або відварити і натерти на тертці. По-друге, м’ясо. Можна вибрати і свинину, і телятину, і курку. Краще віддати перевагу м’ясу з невеликим вмістом жиру, щоб блюдо не вийшло занадто калорійним. Якщо любите свинину, то купіть шийку, вирізку або корейку. Основні інгредієнти добре доповнити овочами, наприклад, цибулею, помідорами, морквою. В залежності від рецепту додають гриби, ананаси, болгарський перець.
Приготування страви складається з декількох етапів. У першу чергу потрібно підготувати інгредієнти. М’ясо нарізати великими шматками у вигляді відбивних. У деяких рецептах м’ясної інгредієнт подрібнюють на невеликі кубики. Гриби очищають і обсмажують з цибулею, іноді додають сметану, сир натирають. Продукти викладають шарами: спочатку картоплю, потім гриби і цибулю, м’ясо, помідори. Зверху страву посипають сиром. Кожен шар приправляють перцем, спеціями, солять і змащують сметаною або майонезом. Традиційно блюдо запікають в духовці, але його можна приготувати і на сковороді, і в мультиварці.