Картопля запечена в духовці

Смачна картопля фрі в духовці з білком

Картопля фрі в духовці виходить не така шкідлива, як те ж блюдо, приготоване у фритюрі. Не знадобиться навіть рослинного масла! Паприка при цьому придає приємний відтінок і незвичайний присмак. Рекомендується подавати страву до столу відразу після приготування з улюбленим соусом або овочевим салатом.
Інгредієнти:

  • 7 картоплин;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. паприки;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю почистити, нарізати однаковими брусочками.
  • Відокремити білки від жовтків, додати сіль і збити до появи піни.
  • Залити картоплю білками, поперчити і добре перемішати
  • Деко застелити пекарським папером і рівномірно викласти картоплю.
  • Посипати паприкою або іншими спеціями за смаком.
  • Розігріти духовку до 230 градусів і запікати 5-7 хвилин.
  • Знизити температуру до 200 градусів і продовжувати приготування ще півгодини.