Смачна картопля фрі в духовці з білком
Картопля фрі в духовці виходить не така шкідлива, як те ж блюдо, приготоване у фритюрі. Не знадобиться навіть рослинного масла! Паприка при цьому придає приємний відтінок і незвичайний присмак. Рекомендується подавати страву до столу відразу після приготування з улюбленим соусом або овочевим салатом.
Інгредієнти:
- 7 картоплин;
- 2 яйця;
- 1 ст. л. паприки;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, нарізати однаковими брусочками.
- Відокремити білки від жовтків, додати сіль і збити до появи піни.
- Залити картоплю білками, поперчити і добре перемішати
- Деко застелити пекарським папером і рівномірно викласти картоплю.
- Посипати паприкою або іншими спеціями за смаком.
- Розігріти духовку до 230 градусів і запікати 5-7 хвилин.
- Знизити температуру до 200 градусів і продовжувати приготування ще півгодини.