Картопля запечена в духовці

Запечена картопля в духовці – це не звичайний гарнір, а справжній витвір кулінарного мистецтва. Навіть без додаткових інгредієнтів виходить дуже смачно. При цьому можна додавати безліч різних продуктів, які ще більше посилять смакові якості страви.
Можете додавати сир, сал, шинку, будь-які овочі і навіть фрукти! Щоб блюдо було більш ситним, також додають соус на основі вершків, майонезу або сметани.

Картопля з сиром, запечена у фользі в духовці

Картопля запечена в духовці

Готується така страва дуже швидко і без будь-яких складних кулінарних процесів. Склад спецій змінюйте на свій розсуд, а також додати до кропу петрушку і зелену цибульку. Для цього рецепта краще всього підійде молода картопля,  її смак ідеально поєднується з зеленню і сиром. Тим не менше можна повторити страву і з звичайною. Вийде теж досить смачно.
Інгредієнти:

  • 7 молодих картоплин;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 пучок кропу;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. орегано;
  • 1 ч. л. майорану;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • У глибокій тарілці змішати оливкову олію з майораном, орегано, сіллю і перцем.
  • Картоплю добре промити, викласти в олію зі спеціями на кілька хвилин.
  • Картоплю в маринаді загорнути у фольгу, випікати 15 хвилин при 180 градусах.
  • Подрібнити кріп і натерти на крупній тертці твердий сир.
  • Акуратно розгорнути фольгу і зробити глибокі хрестоподібні надрізи на кожній картоплині (як на фото).
  • У кожен надріз додати трохи солі і маленький шматочок вершкового масла.
  • Посипати сиром і повернути блюдо в духовку на кілька хвилин (до розплавлення сиру).
  • Перед подачею на стіл додати поверх сиру свіжу зелень.