Запіканка з картоплі

Картопляна запіканка – це частий гість в домашньому меню у кожній дбайливої господині. Запіканка з картоплі дозволяє використовувати практично будь-які інгредієнти і тим самим використовувати залишки продуктів, при цьому отримавши смачне і дуже ситне частування для всієї родини. Варіантів, як приготувати картопляну запіканку, придумано безліч, тому кожен кулінар з легкістю знайде ідеальне рішення саме для себе.
Картоплю для запіканки готують по-різному. Можна просто її почистити і нарізати кружечками або натерти на крупній тертці. Також часто картоплю відварюють до готовності і товчуть в пюре. Потім в неї додають яйця, тим самим отримуючи в’язке і дуже зручне для формування запіканки тісто.
Разом з картоплею в запіканку кладуть будь-які овочі, зелень, м’ясо шматочками або у вигляді фаршу, рибне філе, тушонку, консерви і ін У деяких рецептах також присутній смачний соус на основі сметани, майонезу, вершків або інших молочних продуктів. Зверху страву тертим сиром і прикрашають свіжою зеленню.
Приготувати запіканку можна в духовці, використовуючи деко або глибоку форму, а також в чашу мультиварки. Час приготування залежить виключно від кількості інгредієнтів та їх особливостей.
Запіканка з картоплі подається до столу гарячою, відразу ж розрізана на порційні шматочки. Вона вважається повноцінним стравою, тому ніякого гарніру і навіть салату не потрібно.