Лобіо з червоної квасолі

Лобіо з червоної квасолі – це традиційне грузинське блюдо, яке знайшло своїх шанувальників по всьому світу. Його можна зустріти і в ресторані, і в домашній кулінарії. Особливо він подобається тим, хто любить гострі і пряні страви, адже квасоля по цьому рецепту обов’язково приправляють великою кількістю спецій.
Лобіо з червоної квасолі є класичним варіантом цієї страви. Згодом його стали готувати і з іншими видами бобових, але краще починати своє знайомство з цим ласощами з традиційного способу приготування. До того ж, червона квасоля – це не тільки смачно, але і корисно. На відміну від білої, її калорійність значно нижче, так що лобіо можна дозволити собі навіть під час дієти.
Початковий рецепт лобіо з червоної квасолі не передбачає використання м’ясних інгредієнтів. В склад входить тільки сама квасоля, трохи овочів, соус ткемалі або томатна паста, а також безліч прянощів. Тим не менше з м’ясом це блюдо вийде ще більш смачним і ситним, так що сучасні господині чимдуж експериментують з яловичиною, телятиною, бараниною та іншими соковитими інгредієнтами.
Для приготування лобіо можна використовувати консервовану або відварену квасолю. Смак страви від цього особливо не змінюється, а ось приготування стає більш швидким, якщо купити вже готовий продукт.
Подають лобіо і гарячим, і холодним. Можна запропонувати разом з ним якийсь гарнір або, навпаки, м’ясо або рибу. Ніжний соус і ситна квасоля прикрасять собою будь-яку трапезу і викликають щире схвалення у присутніх гурманів.