Картопляна запіканка в мультиварці

Картопляна запіканка в мультиварці – це ще один чудовий спосіб зібрати в одному блюді всі свої улюблені інгредієнти. Незалежно від складу страва виходить дуже ніжним і ситним, підходить і дорослим, і навіть самим маленьким діткам. Більше того, такі ласощі можна зустріти навіть в меню дитячих садків, так що воно вже точно не зашкодить домочадцям. Що ж стосується смаку, то він залежить від додаткових продуктів, які можна підібрати на свій розсуд.
Багато господині готують картопляну запіканку в мультиварці після масштабних застіль – тоді залишається трохи багатьох смачних інгредієнтів. Так і пюре теж нерідко знаходиться в достатній кількості, але в чистому вигляді вже не викликає ентузіазму у домочадців.
Картопляну запіканку в мультиварці роблять з пюре або ж з картоплі, нарізаного тонкими пластинками. Він може бути сирим або ж заздалегідь звареним в мундирі. В якості начинки найчастіше використовують м’ясний фарш, рідше – ковбасні вироби. Також можна додати до них овочі, сир або гриби, рибу і морепродукти, печінка, крабові палички і пр. Іноді картопляну запіканку готують зі спеціальною заливкою або соусом
Щоб тісто для картопляної запіканки тримало форму, до нього додають яйця і борошно, вершки або молоко. Сам же картоплю можна відварити з додаванням білого вина і ароматних спецій.
В мультиварці картопляна запіканка виходить дуже апетитними на вигляд, оскільки її можна без зусиль дістати з каструльки, зберігши всі обриси страви. Подають її порційно або ж цілим «пирогом», прикрашають зеленню.

Картопляна запіканка з пюре з фаршем в мультиварці

Один з найпростіших способів приготування картопляної запіканки в мультиварці. Всі інгредієнти добре поєднуються смаками, підкреслюють та доповнюють один одного. Готове блюдо відрізняється ніжною консистенцією і приємним смаком без різких відтінків. Відмінно підійде для дітей і дорослих. Якщо захочеться трохи поекспериментувати, краще починати з пюре – його можна приготувати з яйцем, вершками, зеленню, горіхами тощо Доповнить картопляну запіканку соковитий соус з майонезу. Також можна скористатися сметаною.
Інгредієнти:

  • 500 г картопляного пюре;
  • 300 г м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 100 г твердого сиру;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 3 яйця;
  • 100 г майонезу;
  • 20 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Змастити сковорідку олією і обсмажити цибулю до прозорості.
  • Цибулю перекласти на тарілку, слідом обсмажити до напівготовності м’ясний фарш.
  • Знову повернути цибулю в сковороду і продовжувати готувати начинку ще 10-15 хвилин на невеликому вогні.
  • Приготувати густе пюре з додаванням вершкового масла і солі (можна взяти вже готове).
  • Майонез, яйця і борошно змішати до однорідності в окремій мисочці.
  • Змастити каструльку мультиварки і викласти на дно половину картопляного пюре.
  • Зверху рівномірно розподілити фарш і полити його соусом з майонезу, яєць та борошна.
  • Сир натерти на крупній тертці, половину висипати на фарш.
  • Викласти в каструлю другу половину пюре, зверху посипати сиром.
  • Готувати картопляну запіканку в мультиварці на режимі «Випічка» 35 хвилин.

Картопляна запіканка з м’ясом і грибами в мультиварці

М’ясо, картопля та гриби – це три продукти, які можна зустріти в самих різноманітних стравах. В запіканці вони також виходять дуже смачними, а сама страва поб’є всі рекорди за поживними властивостями. Завдяки дбайливому приготуванню в мультиварці запіканка не пригорить, але це не завадить появи золотистої скоринки апетитною. Уважно стежте за таймер вашої мультиварки – зазвичай режим «Випічка» розрахований на 50-60 хвилин, так що потрібно вчасно запустити його знову.
Інгредієнти:

  • 5 картоплин;
  • 300 г м’ясного фаршу;
  • 450 г грибів;
  • 250 г майонезу;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 4 яйця;
  • 1 цибулина;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Яйця, борошно, майонез і трохи солі викласти в одну миску, збити віночком.
  • Дрібно нарізати гриби і ріпчасту цибулю, обсмажити їх до золотистого кольору.
  • Довести до готовності м’ясний фарш, змішати його з цибулею і грибами.
  • Картоплю очистити, нарізати тонкими пластинками.
  • Половину картоплі викласти у змащену маслом каструлю мультиварки, розрівняти.
  • Полити картоплю половиною заливки з майонезу і яєць.
  • Додати в каструлю фарш з цибулею, потім – решту картоплі.
  • Залити все рештою заливкою, закрити кришку мультиварки і включити режим «Випічка».
  • Готувати картопляну запіканку з м’ясом і грибами в мультиварці 1 годину 15 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати картопляну запіканку в мультиварці. Приємного апетиту!
Картопляна запіканка в мультиварці – це справжня палочка-виручалочка для кожної господині. Вона дозволяє використовувати залишки продуктів, заощадити час і сили і в підсумку смачно нагодувати сім’ю. Саме тому потрібно обов’язково знати, як приготувати картопляну запіканку в мультиварці, а також пов’язані з цим процесом секрети і рекомендації:

  • Укладаючи шари запіканки в мультиварку, періодично трохи трусіть чашу, щоб вони щільно прилягали один до одного і не залишалося незаповнених місць;
  • Після приготування картопляної запіканки в мультиварці залиште страву всередині чаші ще на 10-15 хвилин, щоб воно трохи охололо і простіше було перекласти запіканку на блюдо;
  • Щоб фарш або будь-яка інша начинка всередині картопляної запіканки не були сухими, обов’язково додайте до них який-небудь соус на основі вершків, сметани, майонезу або м’ясного бульйону;
  • Картопляна запіканка зазвичай виходить досить калорійною. Але якщо замість м’яса використовувати морепродукти або просто свіжі овочі, то таке блюдо практично нешкідливий для талії;
  • Щоб було простіше дістати картопляну запіканку з мультиварки, можна скористатися спеціальною пергаментним папером для випічки.