Картопля запечена в духовці

Печена картопля з салом у фользі в духовці

Картопля в духовці

Дуже просте, ситне, смачне блюдо, яке нагадає про вечори біля багаття і порадує всю сім’ю незвичайними поєднаннями продуктів. Всього-то й потрібно, що додати  трохи сала і цибулі, і вона тут же стає соковитою і поживною. Ці ласощі вже язик не повернеться назвати гарніром –  цілком підходить для головного блюда під час обіду або вечері. Щоб зробити трапезу ще більш цікавою, доповніть її часниковим соусом. Втім, і без нього вміст фольги розлетиться по тарілках зі швидкістю звуку!
Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 100 г сала;
  • Оливкова олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промити овочі, витерти їх насухо рушником.
  • Сало нарізати приблизно однаковими шматочками не ширше 3 мм.
  • Розрізати кожну картоплину на дві частини точно посередині, кожну половинку посолити і поперчити.
  • Змастити оливковою олією.
  • Викласти на одну частину картоплини цибулю, на іншу – шматочок сала.
  • З’єднати назад половинки і акуратно обернути кожен овоч шматочком фольги.
  • Викласти на деко і випікати при 180 градусах 25 хвилин.