Печена картопля з салом у фользі в духовці
Дуже просте, ситне, смачне блюдо, яке нагадає про вечори біля багаття і порадує всю сім’ю незвичайними поєднаннями продуктів. Всього-то й потрібно, що додати трохи сала і цибулі, і вона тут же стає соковитою і поживною. Ці ласощі вже язик не повернеться назвати гарніром – цілком підходить для головного блюда під час обіду або вечері. Щоб зробити трапезу ще більш цікавою, доповніть її часниковим соусом. Втім, і без нього вміст фольги розлетиться по тарілках зі швидкістю звуку!
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 2 цибулини;
- 100 г сала;
- Оливкова олія;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Ретельно промити овочі, витерти їх насухо рушником.
- Сало нарізати приблизно однаковими шматочками не ширше 3 мм.
- Розрізати кожну картоплину на дві частини точно посередині, кожну половинку посолити і поперчити.
- Змастити оливковою олією.
- Викласти на одну частину картоплини цибулю, на іншу – шматочок сала.
- З’єднати назад половинки і акуратно обернути кожен овоч шматочком фольги.
- Викласти на деко і випікати при 180 градусах 25 хвилин.