Запечена картопля з м’ясним фаршем та сиром у духовці
Картопляна запіканка з м’ясом – це повноцінне ситне блюдо, яке стане справжнім святом для всієї родини. Кетчуп краще гострий, щоб додати страві пікантності. Фарш краще зробити вдома з рівної кількості свинини і яловичини.
Інгредієнти:
- 4 великі картоплини;
- 500 г дрібної картоплі;
- 400 г фаршу;
- 2 цибулини;
- 100 г твердого сиру;
- 1 ст. л. кетчупу;
- 1 ст. л. майонезу;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, дрібну – нарізати кружечками, велику– натерти на тертці.
- Цибулю подрібнити півкільцями і злегка обсмажити на сковороді з рослинним маслом.
- Окремо від цибулі обсмажити до напівготовності фарш.
- Деко змастити столовою ложкою рослинного масла і викласти дрібну картоплю.
- Другим шаром рівномірно розподілити фарш, посолити і поперчити.
- Дрібно нарізати зелень і посипати фарш зверху, потім додати цибулю.
- Засипати поверх цибулі терту картоплю.
- Змішати кетчуп і майонез, добре змастити верхній шар запіканки.
- Готувати страву 1 годину при 220 градусах.
- В кінці приготування посипати сиром і повернути в духовку на пару хвилин.