Картопля запечена в духовці

Запечена картопля з м’ясним фаршем та сиром у духовці

Картопляна запіканка з м’ясом – це повноцінне ситне блюдо, яке стане справжнім святом для всієї родини. Кетчуп краще гострий, щоб додати страві пікантності. Фарш краще зробити вдома з рівної кількості свинини і яловичини.
Інгредієнти:

  • 4 великі картоплини;
  • 500 г дрібної картоплі;
  • 400 г фаршу;
  • 2 цибулини;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 ст. л. кетчупу;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю почистити, дрібну – нарізати кружечками, велику– натерти на тертці.
  • Цибулю подрібнити півкільцями і злегка обсмажити на сковороді з рослинним маслом.
  • Окремо від цибулі обсмажити до напівготовності фарш.
  • Деко змастити столовою ложкою рослинного масла і викласти дрібну картоплю.
  • Другим шаром рівномірно розподілити фарш, посолити і поперчити.
  • Дрібно нарізати зелень і посипати фарш зверху, потім додати цибулю.
  • Засипати поверх цибулі терту картоплю.
  • Змішати кетчуп і майонез, добре змастити верхній шар запіканки.
  • Готувати страву 1 годину при 220 градусах.
  • В кінці приготування посипати сиром і повернути в духовку на пару хвилин.