Картопляна запіканка з фаршем

Важко уявити собі людини, яка не любила б картопляну запіканку з фаршем. Це блюдо, приготоване мамою або бабусею, знайома нам ще з раннього дитинства. При цьому у кожної господині свій унікальний підхід: хтось використовує гриби, хтось сир, а хтось досягає досконалою за допомогою спецій.
Наявність величезної кількості різних варіацій і є основна перевага будь запіканки. Завдяки цьому вона може стати еталоном випічки, або ж простим «холостяцьким» вечерею. Всі основні продукти можна виявити в будь-якому холодильнику і буквально за кілька хвилин перетворити їх в кулінарний шедевр.
Стандартними складовими запіканки з м’ясом вважається картопля фарш. Для фаршу використовують куряче або яловиче м’ясо. Свинина або баранина теж підійдуть, але зроблять його більш жирним, що, в поєднанні з картоплею, буде нелегким завданням для шлунка. В якості компромісу можна використовувати комбіновані види фаршу.
На стіл запіканку подають на великому блюді цільним пирогом, розрізають на невеликі шматочки, або ж порційно розкладають на тарілки. З прикрас підійде зелень і свіжі овочі, а смакових добавок – будь-які соуси до м’яса.