Картопля в мундирі

Картопля в мундирі часто виручає сучасних господинь, коли потрібно швидко та смачно нагодувати велике сімейство. Її подають як повноцінне блюдо, як гарнір до м’яса або риби, разом з салатами зі свіжих овочів. Незвичайний спосіб приготування картоплі в мундирі дозволяє не тільки спробувати ще один відтінок смаку, але і отримати максимальну кількість вітамінів, які переховуються в цьому овочі.
Картопля в мундирі запікають або відварюють. Для цього можна використовувати самий простий кухонний інвентар, або ж застосовувати різні кулінарні хитрощі. Картоплю готують в мікрохвильовій печі, духовці, мультиварці або на звичайній плиті. При цьому часто допомагають зробити смачна страва поліетиленові пакетики, фольга або рукав для випічки.
Щоб відварити картоплю в мундирі, достатньо просто добре промити бульби. З цією метою дуже зручно використовувати жорстку сторону губки для миття посуду. Після цієї простої процедури картоплю можна відразу ж варити або запікати, навіть не додаючи спеції. При цьому калорійність гарніру буде значно менше, ніж у картопляного пюре або смаженої картоплі.
Картопля в мундирах відмінно підходить для фарширування. Для цього потрібно всього лише видалити його серединки зайву м’якоть і на її місце додати начинку. Це можуть бути м’ясні продукти, риба, гриби, сир, овочі та інші При цьому страва стає ще смачніше з додаванням соковитого соусу.