Картопляні деруни з фаршем

Картопляні деруни з фаршем можна також зустріти під назвою «чаклуни». Це блюдо прийшло до нас з білоруської кухні і швидко зібрав цілу армію шанувальників. Завдяки його рецептами, можна зробити незвичайне блюдо на обід або вечеря з найпростіших інгредієнтів, при цьому частування буде виглядати дуже апетитно і презентабельно.
Деруни з фаршем готуються дуже просто. Досить з’єднати м’ясний інгредієнт з натертим на тертці картоплею, додати в отриману масу трохи ароматних спецій і сформувати з неї невеликі коржі. Після цього деруни смажать на сковороді або випікають в духовці. У підсумку виходить ситне частування для всієї родини.
Існують і більш цікаві ідеї, як приготувати деруни з фаршем. Так, можна розбавити класичний рецепт грибами, кабачком, сиром, свіжою зеленню і часником. Невеликі доповнення в області приправ також можуть кардинально змінити смак і аромат цієї страви. Головне, щоб усі обрані інгредієнти досягали готовності приблизно в один час, адже всі вони будуть перемішані всередині драника.
Фарш для картопляних драніков підходить будь-який, будь то курка, свинина, індичка, яловичина і пр. Від його вибору буде залежати калорійність страви і його поживні властивості. При цьому краще зробити фарш самостійно, щоб бути впевненими в свіжості і гарному якості м’яса.
Деруни з фаршем традиційно подають гарячими, приправляючи їх свіжою холодною сметаною. При бажанні можна придумати і більш незвичайний соус, але і такий варіант страви обов’язково сподобається всім дегустаторам.