Тушкована картопля

Тушкована картопля – всіма улюблене блюдо, без якого важко уявити собі дійсно ситний вечеря. Рецептів з її участю настільки багато, що можна хоч кожен день звертатися до цього овочу, і він ніколи не набридне. Тим не менш, занадто зловживати подібними частуваннями не рекомендується, оскільки страви з картоплею виходять досить калорійними і важкими.
Найпопулярнішим блюдом з тушкованою картоплею вважається спекотне. Для нього підійдуть абсолютно всі види м’яса, але час приготування і жирність страви буде істотно змінюватися. Швидше за все вийде картопля з куркою або кроликом, а ось баранину, свинину чи яловичину доведеться гасити трохи довше.
Приготувати тушкована картопля можна і без будь-яких м’ясних інгредієнтів, просто додавши до нього улюблені овочі, гриби або квасоля. Також важливу роль буде грати підлива. Вона може складатися з сметани, томатної пасти, майонезу, бульйону, вершків, молока та ін. У число обов’язкових приправ входять різні мелені перець, перець горошком і лавровий лист. Крім того, додають орегано, паприку, базилік, сушену зелень, гірчицю і т. д.
Приготувати рагу або печеня з картоплею можна будь-яким зручним способом. Для цього підійде і мультиварка, і плита і духовка. При цьому посуд також може бути найрізноманітнішою: каструля, сковорідка, казан, горщики тощо