Картопля запечена в духовці

Смачна запечена картопля у фользі в духовці

Картопля запечена

Картопля в духовці може бути не тільки смачною, але і красивою. Для цього потрібно нарізати її «гармошкою» і запекти у фользі. Загортайте кожну картоплину окремо, або всі разом, вистеливши деко фольгою і накривши зверху ще одним листом. Калорійність страви не перевищить 100ккал на 100г. При бажанні, між скибочками вкладіть шматочки шинки, сиру або овочів.
Інгредієнти:

  • Картопля – 700г;
  • Рослинне масло – 2ст.л.;
  • Сметана – 100г;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Спеції за смаком;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Почистити картоплю, нарізати на скибочки, не розрізаючи її до кінця;
  • Після нарізки помістити картоплю в глибоку миску і залити холодною водою, залишити на 40 хвилин;
  • Вистелити деко фольгою і змастити маслом;
  • Викласти картоплини на відстані приблизно 4см;
  • Зубчики часнику нарізати тонкими пластинками і викласти по одній на кожну картоплину;
  • Накрити деко ще одним шматком фольги і зробити невеликі отвори з допомогою ножа або зубочистки;
  • Розігріти духовку до 220 градусів і запікати 10 хвилин;
  • Зменшити температуру до 200 градусів і продовжувати приготування ще 15 хвилин;
  • Видалити верхній шар фольги, приправити спеціями, посолити і поперчити;
  • Кожну картоплину змастити сметаною і трохи скропити рослинним маслом;
  • Запікати в духовці ще 30 хвилин.