Смачна запечена картопля у фользі в духовці
Картопля в духовці може бути не тільки смачною, але і красивою. Для цього потрібно нарізати її «гармошкою» і запекти у фользі. Загортайте кожну картоплину окремо, або всі разом, вистеливши деко фольгою і накривши зверху ще одним листом. Калорійність страви не перевищить 100ккал на 100г. При бажанні, між скибочками вкладіть шматочки шинки, сиру або овочів.
Інгредієнти:
- Картопля – 700г;
- Рослинне масло – 2ст.л.;
- Сметана – 100г;
- Часник – 3 зубчики;
- Спеції за смаком;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Почистити картоплю, нарізати на скибочки, не розрізаючи її до кінця;
- Після нарізки помістити картоплю в глибоку миску і залити холодною водою, залишити на 40 хвилин;
- Вистелити деко фольгою і змастити маслом;
- Викласти картоплини на відстані приблизно 4см;
- Зубчики часнику нарізати тонкими пластинками і викласти по одній на кожну картоплину;
- Накрити деко ще одним шматком фольги і зробити невеликі отвори з допомогою ножа або зубочистки;
- Розігріти духовку до 220 градусів і запікати 10 хвилин;
- Зменшити температуру до 200 градусів і продовжувати приготування ще 15 хвилин;
- Видалити верхній шар фольги, приправити спеціями, посолити і поперчити;
- Кожну картоплину змастити сметаною і трохи скропити рослинним маслом;
- Запікати в духовці ще 30 хвилин.