Як приготувати картоплю по-селянськи: найсмачніші рецепти

Картопля по-селянськи входить в меню практично всіх закладів фаст-фуду, але зовсім інша справа, коли така картопелька готується в домашніх умовах, і ви точно знаєте як і з якими спеціями вона смажилася. Смакота.
У класичному рецепті картоплю очищають, нарізають на кілька частин у вигляді скибочок однакового розміру, посипають сіллю, перцем, спеціями і обсмажують в олії на сковороді. Більш корисний варіант — запікання овочу в духовці або мультиварці (аерогрилі) з мінімальною кількістю олії. Блюдо виходить соковитим і ніжним, з рум’яною хрусткою скоринкою. До речі, молоду картоплю можна не очищати від шкірки — досить ретельно промити бульби, використовуючи щіточку. Так страва набуває особливої пікантності і виглядає дуже апетитно. Але у старих коренеплодів шкірку все-таки варто видалити.
У чистому вигляді картопля по-селянськи є універсальним гарніром, але може бути і самостійною стравою. Для цього достатньо приготувати смачний соус і подати картоплю на великій тарілці.
Подають картоплю по-селянськи в якості самостійного страви з овочевим салатом або пропонують до м’ясних або рибних страв.