Пиріжки з картоплею в духовці

Пиріжки з картоплею в духовці – це традиційне блюдо, яке є обов’язковим в кожній кулінарній книзі сучасної домогосподарки. З першого погляду подібне ласощі може здатися дуже простим і буденним, але достатньо лише злегка змінити склад начинки або рецепт тіста, і пиріжки з картоплею в духовці перетворяться в приголомшливо смачне ласощі. Ними можна порадувати гостей або домочадців, доповнити будь-пікнік або чаювання.
Для начинки пічних пиріжків використовують відварну або сиру картоплю. Найчастіше до нього додають цибулю і зелень. Також можна доповнити блюдо фаршем, відвареним м’ясом, печінкою, грибами, сиром, овочами, вареними яйцями тощо Більшість гурманів воліє пишні пиріжки з картоплею, приготовані в духовці, тому до складу тесту зазвичай входять сухі або свіжі дріжджі. Подібного ефекту можна досягти з використанням кисломолочних продуктів і соди. Також дуже популярні бездріжджові листкові пиріжки, які можна приготувати з домашнього або ж купленого тесту.
Процес приготування пиріжків з картоплею в духовці досить простий. Готове тісто просто розкочують в тонкий пласт і з допомогою гуртки вирізають однакові кружечки. В серединку додають начинку, і защипують краю. Підготовлені таким чином пиріжки з картоплею в духовці випікаються дуже швидко, виходять рум’яними, м’якими і дуже смачними.
Пиріжки з картоплею, приготовані в духовці, залишаються смачними і в холодному вигляді, так що можна відразу готувати їх з запасом на кілька днів вперед. Доповнюють страву сметаною або іншим соусом на свій розсуд.