Печена картопля в духовці у сметані
Запечена картопля зі сметаною дуже просто готується і буквально тане в роті. Сане відмінним гарніром для будь-якого м’ясного або рибного блюда. Подають разом з салатом зі свіжих овочів. При бажанні в сметанну заправку додайте ароматні спеції на свій смак.
Інгредієнти:
- 8 картоплин;
- 200 г сметани;
- 200 мл води;
- 100 г твердого сиру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Очистити картоплю, нарізати кружечками (не дуже тонко).
- З’єднати воду зі сметаною, добре розмішати.
- Деко змастити олією і викласти картоплю декількома шарами.
- Кожен шар посолити і поперчити за смаком.
- Рівномірно полити сметанним соусом і відправити в розігріту духовку.
- Запікати 45 хвилин при температурі 180 градусів, потім посипати сиром і готувати ще 10 хвилин.
Картопля з куркою в духовці запечена в горщиках
Інгредієнти розраховані на 4 горщика. Перед тим, як готувати, курку поділіть на порційні частини, або ж використовувати стегенця, якщо вони поміщаються в горщик. Для того, щоб картопля вийшла з підливою, потрібно збільшити кількість води.
Інгредієнти:
- 9 картоплин;
- 500 г курячих стегенець;
- 2 цибулини;
- 6 ст. л. сметани;
- 6 горошин чорного перцю;
- 4 лаврових листа;
- 50 г кропу;
- 4 щіпки солі;
- 4 зубчики часнику.
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити і нарізати кубиками середньої величини.
- Викласти на дно горщиків.
- Цибулю порізати кільцями, засипати в горщики наступним шаром.
- Блюдо посолити, додати чорний перець горошком.
- Викласти поверх цибулі шматочки курки.
- Подрібнити часник і кріп, додати сметану і добре перемішати.
- Залити отриману заправку в горщики і в кожну додати по 100 мл води.
- Накрити горщики кришками і поставити в холодну духовку.
- Готувати 40 хвилин при 200 градусах.