Картопля запечена в духовці

Печена картопля в духовці у сметані

Запечена картопля зі сметаною дуже просто готується і буквально тане в роті. Сане відмінним гарніром для будь-якого м’ясного або рибного блюда. Подають разом з салатом зі свіжих овочів. При бажанні в сметанну заправку  додайте ароматні спеції на свій смак.
Інгредієнти:

  • 8 картоплин;
  • 200 г сметани;
  • 200 мл води;
  • 100 г твердого сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Очистити картоплю, нарізати кружечками (не дуже тонко).
  • З’єднати воду зі сметаною, добре розмішати.
  • Деко змастити олією і викласти картоплю декількома шарами.
  • Кожен шар посолити і поперчити за смаком.
  • Рівномірно полити сметанним соусом і відправити в розігріту духовку.
  • Запікати 45 хвилин при температурі 180 градусів, потім посипати сиром і готувати ще 10 хвилин.

Картопля з куркою в духовці запечена в горщиках

Інгредієнти розраховані на 4 горщика. Перед тим, як готувати, курку  поділіть на порційні частини, або ж використовувати стегенця, якщо вони поміщаються в горщик. Для того, щоб картопля вийшла з підливою, потрібно збільшити кількість води.
Інгредієнти:

  • 9 картоплин;
  • 500 г курячих стегенець;
  • 2 цибулини;
  • 6 ст. л. сметани;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 4 лаврових листа;
  • 50 г кропу;
  • 4 щіпки солі;
  • 4 зубчики часнику.

Спосіб приготування:

  • Картоплю почистити і нарізати кубиками середньої величини.
  • Викласти на дно горщиків.
  • Цибулю порізати кільцями, засипати в горщики наступним шаром.
  • Блюдо посолити, додати чорний перець горошком.
  • Викласти поверх цибулі шматочки курки.
  • Подрібнити часник і кріп, додати сметану і добре перемішати.
  • Залити отриману заправку в горщики і в кожну додати по 100 мл води.
  • Накрити горщики кришками і поставити в холодну духовку.
  • Готувати 40 хвилин при 200 градусах.