Печені яблука

Печені яблука – це дуже просте блюдо, яке може приготувати навіть дитина. Достатньо лише запастися улюбленими фруктами та доповнити їх декількома додатковими інгредієнтами. Для запікання підійде і духовка, і мультиварка, і навіть звичайна мікрохвильова піч. При цьому можна приготувати яблука цілком або ж порізати на шматочки. Особливо привабливо виглядають фаршировані печені яблука, які при правильній подачі цілком можуть стати десертом навіть для святкового столу.
Користь і шкода печених яблук давно вивчаються дієтологами, які в один голос радять додати цей продукт в свій раціон. Їх рекомендують вживати в їжу при грудному вигодовуванні і з них же починати прикорм малюка після 6 місяців. Так чим корисні печені яблука? Весь секрет у тому, що під час запікання яблука не втрачають свої вітаміни, відповідно, вони практично в повному складі потрапляють в організм. При цьому у фруктах знижується кислотність, що сприятливо впливає на їх засвоєння.
При додаванні додаткових інгредієнтів печені яблука стають ще й дуже ситним блюдом, незважаючи на те скільки калорій в них міститься. Це дозволяє включати їх в свій раціон навіть при самій строгій дієті і вгамовувати почуття голоду в будь-яку хвилину.
Яблука запікають з медом, корицею, ваніллю, сметаною, сиром, додають до них цукор або цукрову пудру. Також начинкою часто служать всі види горіхів, мелений імбир і різні сухофрукти.