Картопля по-французьки в духовці

Картопля по-французьки – це вишукане ласощі з найпростіших продуктів, який стане ідеальним гарніром для будь-якої страви. І риба, і м’ясо в такій компанії будуть виглядати святково і дуже апетитно. При цьому можна подавати картоплю по-французьки і у вигляді самостійної страви.
Суть картоплі по-французьки полягає в запіканні тонких скибочок картоплі з цибулею і твердим сиром. Також до них можна додати болгарський перець, помідори, морква, гриби і пр. Щоб картопля та інші інгредієнти вийшли більш соковитими, досвідчені кулінари використовують майонез, сметану або вершки.
Найчастіше картоплю по-французьки готують відразу ж разом з м’ясом. Для цього до решти інгредієнтів додають фарш або відбивні. Вони повинні бути максимально тонкими і ніжними, щоб вийшла потрібна консистенція страви. Можна використовувати курку, яловичину, свинину і будь-які інші види м’яса.
Для правильного приготування картоплі по-французьки важливий не тільки смак, але і аромат страви. В нього додають найрізноманітніші спеції, а також подрібнений часник. Тим не менш занадто захоплюватися приправами не варто – класичний смак і аромат картоплі по-французьки дуже м’який, без яскраво виражених ноток.
Картопля по-французьки запікають у духовці або мультиварці. Страва на деко укладають шарами, верхній і яких обов’язково є твердим сиром. У підсумку виходить цілісна запіканка, покрита рум’яною скоринкою. Подають картоплю до столу гарячою, розділяючи на порційні шматочки.