Картопляні зрази з фаршем

Картопляні зрази з фаршем – це особливі пиріжки, які під силу приготувати кожної господині. Їх незвичайний смак стане відмінним різноманітністю повсякденного раціону. Зрази можна наповнити практично будь-якою начинкою, але саме з фаршем вони виходять самими соковитими і смачними. При цьому таке блюдо можна вважати повноцінним вечерею, адже і гарнір, і м’ясний інгредієнт в ньому присутні.
Готують картопляні зрази з пюре. Для цих цілей можна використовувати залишки цієї страви, якщо раптом воно загубилося в каструльці з вечора. Втім, спеціально відварити і потовкти картоплю для приготування зраз також не складе особливих труднощів. Для отримання смачного і міцного тіста до картоплі додають яйця, трохи борошна, а також спеції за смаком. Урізноманітнити тісто можна дрібно нарубаною зеленню. Це зробить страву більш яскравим і цікавим.
Начинка для зраз також готується дуже просто – достатньо вибране м’ясо прокрутити через м’ясорубку. До нього також можна додати додаткові інгредієнти у вигляді овочів, зелені і приправ. Деякі додають до фаршу ще й гриби, печінку або твердий сир.
Коли і тісто і начинка готові, залишається лише сформувати пиріжки, а потім спекти їх у духовці або обсмажити на сковороді. Правильно приготоване тісто дуже просто ліпиться і розкочується в невеликі коржі. Їх наповнюють фаршем, а потім защипують краї. При бажанні можна додати зразам круглу форму або ж викласти їх у формі рогалика.
Подавати зрази до столу рекомендується гарячими разом зі свіжою сметаною або піджаркою з ріпчастої цибулі.