Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково
Угорський гуляш з яловичини з підливою
Цей гуляш можна приймати за ситне друге або перше блюдо – в залежності від технології приготування. На відміну від інших рецептів яловичого гуляшу, в угорському використовується картопля, тому таке блюдо запросто може замінити комплексний обід.
Інгредієнти:
Яловичина – 500-600 р.
Картопля – 700-800 р.
Цибуля – 300 р.
Помідори – близько 500 р.
Перець болгарський і гострий – по 100 р.
Паприка – 30 р.
Часник – 50 р.
Томатна паста – 50 р.
Сіль, перець, лавровий лист за смаком.
Процес приготування:
Для приготування угорського гуляшу підійде казан або каструлю з товстими стінками. Але перш ніж у неї відправити м’ясо, його потрібно злегка обсмажити в сковороді — тільки до утворення коричневої поверхні. Яловичина повинна бути нарізана кубиками. Коли кубики зарум’яняться, вистилати ними дно каструлі.
Обсмажений до напівготовності цибулю буде другим шаром в каструлі – наступним за м’ясом. Лука можна брати і більше – він один з головних «героїв» угорського гуляшу.
Слідом за цибулею всипати в ємність паприку і перемішати.
Влити гарячої води в м’ясо з цибулею в такому обсязі, щоб воно тушкувалося, а не варилося. Закрити кришку і тримати на вогні близько години. Наприкінці тушкування м’яса, додати в нього томатну пасту.
Заздалегідь, поки готується яловичина, обробити картоплю: очистити і порізати на кубики приблизно тієї ж величини, що і м’ясо. Всипати в загальну масу кубики картоплі.
Перці – гострий і болгарський – порізати кільцями і слідом за картоплею викласти в каструлю.
Дрібними кубиками нарізані помідори – наступний гість багатокомпонентного страви.
Всі продукти в каструлі перемішати, посолити, приправити і варити, поки не стане досить м’якою картопля. Питання – додавати воду в масу – вирішуйте самі. Якщо бажаєте отримати більш рідке блюдо, додайте води. Без неї гуляш буде більш густим.
Незадовго до готовності додати в гуляш роздавлений часник. Подача страви залежить тільки від вашої фантазії. Незамінними помічниками в цьому процесі стануть зелень, свіжі овочі і хрусткий хліб.