Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково

Угорський гуляш з яловичини з підливою

Цей гуляш можна приймати за ситне друге або перше блюдо – в залежності від технології приготування. На відміну від інших рецептів яловичого гуляшу, в угорському використовується картопля, тому таке блюдо запросто може замінити комплексний обід.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500-600 р.
  • Картопля – 700-800 р.
  • Цибуля – 300 р.
  • Помідори – близько 500 р.
  • Перець болгарський і гострий – по 100 р.
  • Паприка – 30 р.
  • Часник – 50 р.
  • Томатна паста – 50 р.
  • Сіль, перець, лавровий лист за смаком.

Процес приготування:

  • Для приготування угорського гуляшу підійде казан або каструлю з товстими стінками. Але перш ніж у неї відправити м’ясо, його потрібно злегка обсмажити в сковороді — тільки до утворення коричневої поверхні. Яловичина повинна бути нарізана кубиками. Коли кубики зарум’яняться, вистилати ними дно каструлі.
  • Обсмажений до напівготовності цибулю буде другим шаром в каструлі – наступним за м’ясом. Лука можна брати і більше – він один з головних «героїв» угорського гуляшу.
  • Слідом за цибулею всипати в ємність паприку і перемішати.
  • Влити гарячої води в м’ясо з цибулею в такому обсязі, щоб воно тушкувалося, а не варилося. Закрити кришку і тримати на вогні близько години. Наприкінці тушкування м’яса, додати в нього томатну пасту.
  • Заздалегідь, поки готується яловичина, обробити картоплю: очистити і порізати на кубики приблизно тієї ж величини, що і м’ясо. Всипати в загальну масу кубики картоплі.
  • Перці – гострий і болгарський – порізати кільцями і слідом за картоплею викласти в каструлю.
  • Дрібними кубиками нарізані помідори – наступний гість багатокомпонентного страви.
  • Всі продукти в каструлі перемішати, посолити, приправити і варити, поки не стане досить м’якою картопля. Питання – додавати воду в масу – вирішуйте самі. Якщо бажаєте отримати більш рідке блюдо, додайте води. Без неї гуляш буде більш густим.
  • Незадовго до готовності додати в гуляш роздавлений часник. Подача страви залежить тільки від вашої фантазії. Незамінними помічниками в цьому процесі стануть зелень, свіжі овочі і хрусткий хліб.
  • Приємного апетиту!