Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково
Смачний гуляш з яловичини з помідорами з підливою
Вибравши цей рецепт, ви отримаєте ніжне м’ясне блюдо, тільки потрібно запастися терпінням: тушкувати м’ясо доведеться близько 3 годин. Помідори допомагають зробити м’ясо м’яким, а підлива для гуляшу готується на основі молока.
Інгредієнти:
Яловичина – близько 0,5 кг
Помідори – 5 шт.
Молоко – 0,5 ст.
Борошно – близько 100 р.
Масло вершкове – 30 р.
Спеції, сіль за смаком.
Процес приготування:
М’ясо яловичини розрізати на пластини товщиною приблизно 1,5 см, а потім на смужки.
Розігріти в глибокій сковороді олію, підсмажити в ньому смужки яловичини до легкого зарум’янювання.
Влити в сковороду воду, краще гарячу кип’ячену, так, щоб закривала м’ясний шар. Під кришкою на повільному вогні тушкувати м’ясо, поки готуються інші інгредієнти. Найкраще м’ясо згасити «на самоті» близько 1,5 годин.
Помідори, нарізані великими півколами, викласти до яловичині. Всипати сіль і приправи. Добре підійде кмин, базилік, майоран. Закрити сковороду і залишити її на вогні ще години на півтори.
Підливу підготувати в окремій посудині. Для цього розігріти трохи олії, обсмажити в ньому борошно, влити молоко, можна розведене з водою.
Після утворення однорідної маси без грудочок, вилити соус до м’яса, перемішати і, довівши до кипіння, поварити на повільному вогні, щоб соус загус. Ніжний гуляш подати з будь-яким гарніром і зеленим салатом.