Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково

Смачний гуляш з яловичини з помідорами з підливою

Вибравши цей рецепт, ви отримаєте ніжне м’ясне блюдо, тільки потрібно запастися терпінням: тушкувати м’ясо доведеться близько 3 годин. Помідори допомагають зробити м’ясо м’яким, а підлива для гуляшу готується на основі молока.

Інгредієнти:

  • Яловичина – близько 0,5 кг
  • Помідори – 5 шт.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Борошно – близько 100 р.
  • Масло вершкове – 30 р.
  • Спеції, сіль за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясо яловичини розрізати на пластини товщиною приблизно 1,5 см, а потім на смужки.
  • Розігріти в глибокій сковороді олію, підсмажити в ньому смужки яловичини до легкого зарум’янювання.
  • Влити в сковороду воду, краще гарячу кип’ячену, так, щоб закривала м’ясний шар. Під кришкою на повільному вогні тушкувати м’ясо, поки готуються інші інгредієнти. Найкраще м’ясо згасити «на самоті» близько 1,5 годин.
  • Помідори, нарізані великими півколами, викласти до яловичині. Всипати сіль і приправи. Добре підійде кмин, базилік, майоран. Закрити сковороду і залишити її на вогні ще години на півтори.
  • Підливу підготувати в окремій посудині. Для цього розігріти трохи олії, обсмажити в ньому борошно, влити молоко, можна розведене з водою.
  • Після утворення однорідної маси без грудочок, вилити соус до м’яса, перемішати і, довівши до кипіння, поварити на повільному вогні, щоб соус загус. Ніжний гуляш подати з будь-яким гарніром і зеленим салатом.
  • Приємного апетиту!